Bijelo-plavi vjeruju i da će protiv novog prvoligaša na tribinama biti veći broj navijača.

Za Osječane ove nedjelje počinje novo državno prvenstvo. Treba nakrako Europu i Luzern ostaviti negdje po strani i koncentraciju usmjeriti na prvu utakmicu HNL-a i ogled s novim prvoligašem Rudešom.

Nikada Bijelo-plavi nisu igrali protiv te momčadi koja im je gotovo potpuna nepoznanica, kao i njezin trener, Španjolac Inaki Alonso. Zoran Zekić pridaje isti značaj ovom susretu, kao i onima koje njegovi izabranici igraju na europskoj sceni:

Sve je do sada bilo lijepo, otkako je započela sezona, treba tako i nastaviti. Osobno sam samo jednom gledao Rudeš i to prošle sezone kada su u Kupu igrali s Rijekom na svom terenu. Tada su jedva ispali, a bili su opasniji od prvaka Hrvatske. Stoga ih se, dakako, ne smije olako shvatiti, nego ćemo opet morati pokazati potpunu ozbiljnost i koncentraciju na ono što trebamo odraditi na terenu da bismo osvojili prve bodove.

Bit će promjena u momčadi

Dobar start u prvenstvenoj utrci vrlo je bitan. Pokazalo se to i prošle sezone kada je Osijek u prvim utakmicama gostovao u Puli i Zaprešiću i pritom osvojio svih šest bodova, pa je odmah uhvatio dobar zalet u borbi za što bolji plasman pri vrhu ljestvice. Na valu dobrih nastupa u kvalifikacijama Europske lige, Osječani će zasigurno svoje vjerne navijače i u nedjelju navečer nastojati razveseliti kvalitetnim i učinkovitim nastupom, što se od njih s pravom i očekuje.

Doduše, Zekić će sigurno obaviti određene promjene u sastavu, imajući u vidu činjenicu da će brzo doći četvrtak i uzvratni ogled s Luzernom, pa treba racionalno rasporediti snage. No, koga god bude stručni stožer uvrstio u momčad protiv Rudeša, sigurno je da to neće ništa promijeniti u samome pristupu i odlučnosti da bodovi ostanu u Gradskom vrtu.

Susret između Osijeka i Rudeša počinje u 21 sat, a osječki nogometaši ne dvoje da će na tribinama i ovaj puta biti lijepa brojka gledatelja, s obzirom na ono što su Bijelo-plavi pokazali u prethodnim europskim dvobojima.