Osječani nisu uspjeli ponoviti dobar nastup iz ogleda s Luzernom, pa su s novim prvoligašem podijelili bodove.

Kada se na domaćem terenu izgube dva boda na startu novog Prvenstva Hrvatske, jasno je da trener osječkih nogometaša ne može biti zadovoljan. Zoran Zekić je sigurno očekivao bolji i uspješniji nastup svoje momčadi u ogledu s novakom u prvoligaškom društvu, međutim, ovaj puta Bijelo-plavi su uspjeli izboriti polovičan plijen, a to je ishod kojega su, dakako, priželjkivali gosti iz Zagreba...

- I sami ste vidjeli da ovo nije bilo dobro s naše strane. Niti smo imali pravu energiju, niti smo dobro ušli u utakmicu, a nije bilo ni potrebnog balansa između linija. Brzo smo se upustili u nekakvu nervozu i počeli preskakati igru na njihovu postavljenu obranu, a ni u tome nismo bili uspješni. Niti u jednom trenutku nismo uspjevali ostvariti onaj pravi pritisak, sve je to nekako bilo stihijski. Osim toga, slabo smo se kretali bez lopte, tako da smo imali dosta problema. Ako je nešto u svemu ovome pozitivno, to je činjenica da u takvom nastupu nismo ostali i bez ovog jednog boda. Nama je to ozbiljno upozorenje. Osobno sam se pribojavao ove utakmice, osjećao sam da bismo mogli imati problema, nažalost, to se i dogodilo.

Gostujuća je momčad bila rastrčanija, s puno motiva u svom prvoligaškom debiju i čestitam im na osvojenom bodu, izjavio je Zekić.

Nije bilo protočnosti u igri

Osijek se u samo tri dana svojoj publici predstavio u dva prilično različita izdanja. To je priznao i Zekić:

- Da, velika je razlika između onoga s Luzernom i ove predstave s Rudešom. Želio sam osvježiti neke igrače, nažalost, nisam dobio ono što sam želio. Probao sam s Bočkajem i Lukićem kao središnjim veznjacima, ali ipak nije išlo. Nije bilo protočnosti, puno smo lopti poklonili protivniku ili bacili u „bunar“. Nije mi baš jasno da, recimo, Grezda opet „preore“ teren, a da neki igrači koji su svježi ušli u ovu utakmicu nemaju ni približno takav angažman. To me najviše i muči, jer ako želimo igrati svaka tri-četiri dana utakmice u domaćem Prvenstvu i Europi, onda moramo imati dvadesetak igrača na potrebnoj razini. I baš zato često spominjem da nam trebaju još dva-tri kvalitetna pojedinca.

Čeka se Lopin povratak u formu

Neki igrači još traže formu i nisu na razini na kojoj smo ih naučili gledati iz prošle sezone, što je trenutno najvidljivije kod Lope...

- On je tijekom cijele protekle proljetne sezone ovakve utakmice riješavao svojim individualnim potezima, ali trenutno nije u takvoj formi da bi nam opet donio odlučujuću prevagu. Ne preostaje nam drugo nego trenirati i pripremati se za predstojeće utakmice, vjerujući da ćemo biti puno bolji nego s Rudešom.

Trener Zagrepčana mogao je, dakako, biti puno zadovoljniji u odnosu na kolegu Zekića. Inaki Alonso je na press konferenciji izjavio:

- Naravno da sam sretan jer nismo izgubili u gostima kod ponajbolje momčadi u Hrvatskoj. Osijek je zaista opasan, ima nedvojbenu kvalitetu i bod na njegovom terenu je svakako uspjeh. Pohvalio bih svoje igrače za pristup i borbu koju su pokazali, pa i taktičku izvedbu jer su u pojednim razdobljima susreta djelovali jako dobro! Dečki su na pravi način odradili ovu utakmicu, bili su hrabri i ovo će nam dobro doći za sve što slijedi.