Zoran Zekić očekuje agresivni Luzern pred svojom publikom, a od svojih igrača traži da budu mirni i koncentrirani.

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić održao je konferenciju za novinare dan uoči polaska u Luzern, na uzvratnu utakmicu drugog pretkola Europske lige. Strateg Osječana odgovarao je na pitanja izvjestitelja, ističući kako je prvenstveni ogled s Rudešom „arhiviran“ i sada je maksimalna pozornost posvećena Švicarcima.

Nismo baš imali previše vremena za nekakve razgovore i treninge koji su prvenstveno bili regeneracijski jer nas brzo očekuje polazak na put, a potom i nova utakmica. S ozljedama, srećom, nemamo problema, nadam se da će tako i ostati sve do početka susreta u Luzernu i da ćemo tamo, prije svega, biti zdravi i mirni u glavi za sve ono što nas očekuje.

Povjerenje pobjedničkom sastavu

Jasno je da su novinari prvenstveno zainteresirani za sastav kojega Zekić planira suprostaviti Luzernu...

Sastav bi trebao biti isti kao i prije tjedan dana kada smo igrali u Osijeku. Nemam razloga za nekakve promjene, nadajući se istom pristupu i zalaganju koje su dečki prezentirali u tom ogledu. Luzern će sigurno biti puno agresivniji, nego što je bio u Gradskom vrtu. Imali su ispred sebe sedam dana više za treniranje i uigravanje, a imat će i nekolicinu novih igrača u početnoj jedanaestorici, u svim linijama momčadi. Vidjet ćemo hoće li oni nešto koncepcijski mijenjati u svom rasporedu ili će zadržati formaciju koju su dosad imali, što nam se čini realnijom opcijom jer duže vrijeme igraju u nepromijenjenom sustavu. Osim toga, imat će i svoju publiku iza sebe, tako da na to moramo biti spremni i proći u glavi sve moguće scenarije. U svakom slučaju, trebamo razmišljati pozitivno, dati sve od sebe da budemo pravi i da prođemo u sljedeće pretkolo.

Pogodak bi puno značio

Osijek je u prvom dvoboju ostvario značajnu prednost od dva gola razlike, bez primljenog pogotka, što je dobar kapital uoči četvrtka i uzvrata na Swissporareni:

To je zaista lijepa prednost, ali može i zavarati. Ne smijemo ulaziti ni u kakvu paniku i braniti se. Moramo se dobro postaviti od samoga početka, ostati smireni i jaki na lopti da ne pravimo sami sebi pritisak. Dakle, trebamo biti kompaktni, ono na čemu će Luzern posebno inzistirati su nekakvi ubačaji sa strane, a ulaskom Jurića mislim da će oni igrati s dva klasična napadača, tako da će vjerojatno biti dosta preskakanja igre i dugih lopti prema „špicama“, pri čemu također moramo biti vrlo oprezni. Naravno da bi nam postignuti pogodak olakšao situaciju i tomu ćemo svakako težiti, zaključio je Zekić.