Ponajbolji prvotimac Osječana ne želi ni razmišljati o bilo kakvom strahu, vjerujući da su Bijelo-plavi bolja momčad.

Jedan od ključnih igrača Osijeka na početku nove sezone svakako je 20-godišnji Petar Bočkaj, pojačanje Bijelo-plavih iz zagrebačke Lokomotive. Vrlo dobru partiju pružio je i protiv Luzerna koji Osječane u četvrtak navečer očekuje u uzvratu 2. pretkola Europske lige. Navijači vjeruju da će Pero i na Swissporareni biti u svom prepoznatljivom izdanju.

Jedva čekam da počne utakmica! Pokazali smo u prvom dvoboju koliko možemo i to je bila naša najbolja partija otkako se ova momčad okupila na početku priprema. Baš sve je funkcioniralo savršeno, oni nam nisu uputili opasniji udarac ka vratima, a mi smo ih stalno pritiskali, stvarali šanse i zaslužili smo i uvjerljiviji trijumf od 2:0, ističe Bočkaj.

„I mi ćemo njih napasti“

Realno je očekivati da će Luzern biti goropadniji pred svojim navijačima, a budući da ima i ne baš mali rezultatski zaostatak, morat će vas napasti?

Da, to nam je jasno. Mi smo ti koji dolazimo s prednošću, a na njima je da „ganjaju“ rezultat. Ne smije biti govora ni o kakvom strahu, bez obzira kako se domaćin postavio. I mi ćemo njih napadati, tražiti svoju šansu za pogodak kako bismo ih na vrijeme primirili. Ne sumnjam da ćemo znati odgovoriti na iskušenja koja nas tamo očekuju.

Bočkaj kaže da slabiji nastup i remi protiv Rudeša u borbi za bodove nije poljuljao Osječane:

Dogode se i takve utakmice, posebno između onih europskih, koje su ipak u žarištu kako nas igrača, tako i navijača. Možda možemo reći da nas je taj susret malo prizemljio jer se stvorila euforija i u gradu, a i bolje da nam se tako nešto dogodilo na početku Prvenstva, nego u Europi. Sada smo opet maksimalno koncentrirani na Luzern i vraćamo se na pobjednički kolosijek!

Neka bude pokoji „slobodnjak“...

Veliki je optimist mladi hrvatski reprezentativac u osječkim redovima. Švicarci su se prošloga četvrtka uvjerili koliko je opasan u svojim prodorima, ali i udarcima iz prekida...

Volim te „slobodnjake“, a uz onaj gol Santa Colomi, samo poneki centimetar me je dijelio od pogotka Luzernu i Rudešu, kada je lopta pogađala gredu. Mogu reći da sam namjestio „ljevicu“, pa se nadam da će sličnih situacija biti i u Luzernu. Bilo bi ga baš lijepo zabiti u četvrtak, za naš prolaz u treće pretkolo, što je jedino bitno, rekao je Bočkaj.