Trener Osijeka je istaknuo kako su to bila dva prilično različita poluvremena, a na kraju je mogao biti zadovoljan.

Iscrpljen kao da je on bio na terenu 90 minuta sa svojim izabranicima, na konferenciju za novinare stigao je osječki kormilar Zoran Zekić u društvu svog kolege Markusa Babbela. Trener Osijeka također se emotivno ispraznio tijekom vrlo zahtjevne utakmice, no imao je razloga biti zadovoljan.

Potvrdilo se ono o čemu smo pričali, Luzern se predstavio u potpuno drugačijem izdanju. Naravno da je naš mentalitet takav da se nakon prve utakmice uglavnom pričalo kako je to „gotova priča“, kako Švicarci i nisu neka momčad, a vidjeli ste da to nije tako. Stoga bih čestitao igračima Luzerna na odličnoj utakmici, dakako i svojim dečkima na onome što su pokazali u drugom poluvremenu. Pokazalo se da nam nedostaje iskustva u europskim ogledima, zato nam je ovaj uspjeh još i draži, a susreti s PSV-om neka budu nagrada i igračima i navijačima.

Zadnja linija pod pritiskom

Iako je imao dominaciju u prvih 45 minuta, Luzern baš i nije izgledao goropadno na terenu, ali su Osječani bili nekako previše suzdržani i nesigurni, što je domaćinu išlo na ruku...

Bez obzira na svu našu pripremu, nije to izgledalo dobro u prvom poluvremenu. Imali smo dosta problema s takozvanim „ničijim“ loptama, nismo uspjeli uspostaviti kontrolu u sredini, tako da nam je zadnja linija bila pod pritiskom. Mislim da smo u nastavak utakmice ušli puno bolje, no presjekao nas je njihov drugi gol. Ipak, nastavili smo u dobrom ritmu, a drago mi je da su igrači koji su ušli s klupe donijeli na terenu ono što je bilo potrebno u tim trenucima.

Pokazalo se koliko Tomy Jurić znači Švicarcima, on je cijelo vrijeme predstavljao opasnost za Malenicu i njegova vrata, a bio je i dvostruki strijelac...

Da, riječ je o zaista vrlo opasnom napadaču. Iako nam je zabio dva gola, mislim da su se naši stoperi dosta dobro borili s njim, ali je izostala pomoć veznih igrača koji su trebali dolaziti u korekciju. Jurić čini razliku i vidi se da je Luzern s njim i bez njega sasvim druga momčad. Siguran sam da ga, ako nastavi ovako, Švicarci neće još dugo gledati u svojoj sredini, rekao je Zekić.

Babbelu utjeha – dobra igra

Markus Babbel nije djelovao previše razočarano. Znao se i našaliti tijekom press konferencije, iako mu je, dakako, bilo žao što je Luzern doživio eliminaciju iz Europe:

Ovo je bio pravi odgovor naše momčadi na terenu, nakon onog prvog dvoboja u Osijeku. Sve do primljenog pogotka odigrali smo jako dobro i mogu zaista čestitati svojoj momčadi. Bila je to igra kakvu smo tražili, sigurna i organizirana. Imali smo tih 2:0, ali se pritom i dosta potrošili, pa nam se dogodila loša reakcija u situaciji kada smo, nažalost, kapitulirali. Nakon toga više nismo imali ni psihološke ni fizičke snage da opet sve preokrenemo u svoju korist. Šteta, bili smo na dobrom putu izboriti prolaz, no sada se moramo posvetiti Prvenstvu koje nas očekuje. Osijeku želim sreću u nastavku europskog natjecanja.