Na oba gostovanja kod Zeleno-žutih prošle sezone Osječani su bili puno bolji i ostvarili maksimalan učinak. 

Osijek na početku ove sezone paralelno vozi na dva kolosijeka, europskom i domaćem. Nakon prolaska u treće pretkolo EL, na redu je prvo gostovanje u HNL-u, ove nedjelje u Puli (21 sat).

I lani su Bijelo-plavi baš protiv Istre odigrali svoj prvi susret u gostima (tada je to bilo 1. kolo), a rado se sjećamo vrlo dobrog nastupa i pobjede od 1:0. Bilo bi, dakako, lijepo ponoviti takvu utakmicu i ponovno uknjižiti sva tri boda, baš kao i i u prosincu prošle godine, kada je bilo 3:1 za Osječane, o čemu smo već pisali proteklih dana.

Sigurno je da su se osječki nogometaši prilično ispraznili u Luzernu, no ipak su imali dovoljno vremena za regeneraciju, budući da su još od petka na istarskom poluotoku. Stoga od naše momčadi očekujemo kvalitetnu prezentaciju i prije svega – bodovni učinak. 

Priključila se još četvorica

Tek je početak Prvenstva, no svaki je bod važan, posebice kada je već na startu potrebno nadoknađivati propušteno iz premijernog ogleda s Rudešom u Gradskom vrtu. Nema dvojbi da će Osijek protiv Istre tražiti put do pobjede koja bi bila lijep uvod u novi tjedan, koji će zaista biti težak, ali i vrlo izazovan za Zekićeve izabranike. Baš zato je ova utakmica s Puljanima ocijenjena vrlo bitnom, ne samo u natjecateljskom, nego i u psihološkom smislu.

Ne dvojimo da će stručni stožer napraviti poneku izmjenu u momčadi, a osim one 19-orice igrača koji su bili u Švicarskoj, sada su u konkurenciji još četvorica: Petrovikj, Matas, Vojnović i Šimunec. No, tko god bude nastupio imat će obvezu dati sve od sebe na terenu i pridonijeti što boljem rezultatu, odnosnom punom bodovnom plijenu. 

Rođendani Bobana i Bočkaja

Jasno je da i domaćin ima svoje planove i ambicije, da će i pulska momčad učiniti sve ne bi li onemogućila objektivno jačeg i kvalitetnijeg suparnika. Izgubila je Istra 1961 na startu sezone od Dinama u Maksimiru gdje je teško nešto više mogla očekivati, ali pred svojom publikom sigurno će drugačije razmišljati.

S obzirom na ove srpanjske vrućine, dobro je što se susret igra u večernjem terminu jer će ipak biti lakše odraditi 90 zahtjevnih minuta protiv takmaca za kojega se očekuje da će biti agresivan i naglašeno borben u ovom susretu. Takvi moraju biti i gosti jer nema lako osvojenih bodova.

Bijelo-plavi su u svakom dvoboju od početka sezone postigli barem jedan pogodak, trebat će im minimalno jedan gol i za pobjedu u Puli, a možda se u strijelce upišu i današnji slavljenici Gabrijel Boban i Petar Bočaj koji slave 28., odnosno 21. rođendan. Čestitke i sretno!