Svojim rođendanskim pogotkom Petar Bočkaj je Bijelo-plavima donio bod na Aldo Drosini.

Osijeku je jedan gol u Puli bio dovoljan za – jedan bod. Dakako da to nije ishod s kojim bi Bijelo-plavi bili sretni i zadovoljni, ali u vrednovanju polovičnog plijena ne smijemo ignorirati činjenicu da su gosti do izjednačenja došli u posljednjih desetak minuta.

U tom kontekstu neriješen ishod ipak nešto znači, bez obzira koliko ga netko ocijenio skromnim. Pisali smo i u najavi da će se Osječani morati namučiti da bi u Puli svladali solidnog domaćina kojemu se posrećilo da prvi dođe u vodstvo, što je pojačavalo suparnikovu nervozu na terenu. U takvim okolnostima, kada se susret na Aldo Drosini opasno približavao kraju, Petar Bočkaj je svojim rođendanskim pogotkom našem prvoligašu osigurao remi koji bi prije utakmice rijetko tko u gradu na Dravi potpisao kao uspjeh, da bi na kraju ipak bilo po onoj narodnoj – bolje išta nego ništa...

PSV je (bilo) teško izbaciti iz glave

A to što smo očekivali više, svi zajedno, i igrači i stožer i navijači, govori da su nam i rezultatski apetiti takvi da se uvijek nadamo najboljem. Osijek još uvijek hvata pravi zalet u HNL-u, što je posljedica vrlo zahtjevnih europskih nastupa u kojima se, za razliku od ligaške utrke, teško može nadoknaditi propušteno.

Sjetimo se da je istih problema imala i zagrebačka Lokomotiva na početku prošle sezone, kada se potrošila u Europi, pa je teško dolazila do bodova u domaćem natjecanju. Trener Zoran Zekić i dalje rotira sastav tražeći najbolja rješenja u svim linijama. Protiv Istre smo u u sastavu vidjeli i debitanta Nikolu Jambora koji se trudio na sredini terena, ali je vidljivo da mu nedostaje snage i pravih utakmica.

Već u četvrtak Bijelo-plavi će imati i čast i zadovoljstvo istrčati na Philips Areni u Eindhovenu, pa je taj ogled podsvjesno bio u glavama naših mladića i na pulskom travnjaku. A čim se koncentracija makar i nakratko odmakne od protivnika s kojim si na terenu, sve po nekom nepisanom pravilu postane teže i kompliciranije...   

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL