Dovoljno je spomenuti sjajne Brazilce Ronalda i Romarija, zatim Gullita, Van Nistelrooya, R. Koemana, Robbena...

Odakle, uopće, započeti priču o nizozemskom nogometnom velikanu... PSV iz Eindhovena osnovan je 1913. godine i jedan je od onih klubova u Europi koji se mogu pohvaliti osvajanjem trofeja u dva različita europska natjecanja. Dakako da se „Farmeri“  posebno ponose naslovom prvaka Starog kontinenta iz 1988., a deset godina ranije bili su pobjednici i Kupa UEFA.

Kakav rejting imaju u nacionalnom prvenstvu najbolje govori činjenica da su čak 23 puta bili prvaci Nizozemske, a Kup su osvajali devet puta! U redovima PSV-a igrali su i nekad najbolji nogometaši svijeta, Brazilci Romario i Ronaldo koji su upravo u Eindhovenu započinjali svoju europsku karijeru jer ovaj klub je uvijek imao vrlo jak skauting, pa je znao prepoznati vrhunske igrače. I Romario i Ronaldo bili su i službeno proglašeni najboljim nogometašima svijeta, Ronaldo je to bio čak u tri navrata i jedan je od najboljih svih vremena! U dvije sezone, provedene na Philips stadionu, postigao je čak 68 pogodaka, dok je Romario u 109 odigranih susreta imao pomalo nestvaran učinak od 98 golova!

Za dvojicu igrača inkasirali 54 milijuna eura!

Osim njih dvojice, u PSV-u su igrali Gullit, R. Koeman, Gerets, Van Nistelrooy, Stam, Zenden, Cocu (aktualni trener ovoga kluba), Robben i mnogi drugi. Sve su to igrači koje su u Eindhoven stizali za ne baš velike iznose, a prodavani su za višestruko više novca u najveće europske klubove. Zanimljivo je istaknuti da je PSV najveći ulazni transfer ostvario kupivši bivšeg napadača beogradskog Partizana Kežmana kojega je prije 17 godina platio 14 milijuna eura.

S koliko uspjeha Osijekov idući protivnik u kvalifikacijama Europske lige transferira svoje vedete, možda najbolje oslikava ljeto 2016., kada su prodali Depaya Manchester Unitedu za 34 milijuna eura, a Wijnalduma također engleskom Newcastleu za 20 milijuna. Dakle, samo u jednom prijelaznom roku tada su zaradili vrtoglavih 54 milijuna eura! Danas PSV u svojim redovima nema neke planetarno popularne igrače, ali je činjenica da mu je aktualna momčad procijenjena na 95,7 milijuna.

PSV ima devetoricu reprezentativaca

Trenutno najskuplji prvotimac je nizozemski reprezentativac, centralni vezni Propper koji na tržištu vrijedi 10 milijuna eura. Slijede ga također reprezentativci, vratar Zoet (8,5 milijuna), desni bočni, Kolumbijac Arias (8), zatim centralni vezni Van Ginkel (7,5), desno krilo, Urugvajac Pereiro (7,5), veznjak Ramselaar (7) koji također nastupa za Nizozemsku, kao i napadač De Jong (7).

U PSV je ovoga ljeta stigao meksički reprezentativac, lijevokrilni Lozano (6,5 milijuna), a osim spomenutih igrača, za „Oranje“ su nastupali Brenet i Hendrix. U Eindhoven je pristigao i središnji branič Luckassen iz AZ –a za 4,5 milijuna eura, dok su Philips Arenu napustili Moreno koji je prodan Romi za 5 milijuna, Willems je otišao u Eintracht za 4,5, a Guardado u Betis za 2,5 milijuna.