Pokazalo se da Osječani u svom kadru imaju igrače koji mogu ispuniti očekivanja kada dočekaju svoju priliku.

Vjerujemo da su mnogi među vama, poštovani navijači, bili prilično iznenađeni kada su na terenu u Gradskom vrtu, tijekom zagrijavanja obje momčadi uoči nedjeljnog derbija, vidjeli za koju se jedanaestoricu odlučio Zoran Zekić. Naime, u postavi su od standardnih igrača, bili samo vratar Malenica i univerzalac Bočkaj, a svi ostali, primjerice, nisu počeli zadnje tri europske utakmice, protiv Luzerna i PSV-a, nego su bili ili na klupi, ili na tribinama. No trener Osijeka je čvrsto vjerovao u ono što radi i uopće nije sumnjao da će jedanaestorica za koju se ovaj puta odlučio biti u tom trenutku najučinkovitija. I sada nakon susreta, nitko mu ne može osporiti da je – bio u pravu.

Bez obzira tko što mislio i na koji način prosuđivao odmaranje igrača uoči iznimno važnih europskih dvoboja, činjenica je da svaki trener želi na raspolaganju imati svježije i odmornije igrače te ih želi sačuvati i od mogućih ozljeda. Jasno je da treneri pri takvim odlukama svjesno preuzimaju i rizik od slabijeg rezultata, ali u sportu treba imati hrabrosti i slijediti svoje ideje, a ne od njih prelako odustajati iz nekakvog straha ili pretjeranog respekta prema protivniku...

Osjetilo se zajedništvo

Ono što je u ovoj priči bitno, uz rezultat dakako, a on nije negativan, svakako je spoznaja da Osijek ima širi krug igrača koji mogu participirati u važnim ogledima. Eto, primjerice, Šimunec se pojavio u startnoj postavi i odigrao kao da je stalni prvotimac, što je zasigurno dobitak za Bijelo-plave jer je Andrej puno toga, nažalost, morao propustiti na početku svoje profesionalne karijere, zbog neugodnih ozljeda i operacija.

Alen Grgić je također igrao vrlo malo u posljednje vrijeme, no svoju je priliku iskoristio i zasigurno ostaje u konkurenciji. I onaj najiskusniji, Aljoša Vojnović je pokazao da u svakom trenutku može uskočiti i odigrati svoju rolu, ovaj puta u napadu, pa mu treba pripisati barem polovicu zasluga za Grgićev pogodak.

I ostali su, dakako, angažmanom i taktičkom disciplinom ispunili očekivanja, netko je pritom bio manje ili više raspoložen, ali nitko nije podbacio u onom osnovnom, pristupu i želji za uspjehom. A i to zajedništvo, koje je po svršetku derbija, potencirao Zekić, vrlo je bitno u smislu kohezije koja je Osječanima, u cjelovitom kadru, nužna da bi se ostvarili potencijalno povijesni rezultati.

Ujedinjeni u istoj želji

Osijek, doduše, još nije ostvario pobjedu u novoj sezoni HNL-a, ali ni od koga nije ni izgubio. Ne sumnjamo da će ta putanja vrlo brzo biti uzlazna, kada je o bodovima riječ, a sada nam je u žiži zanimanja utakmica desetljeća za Bijelo-plave.

U četvrtak nam dolazi slavni PSV. U gradu je zavladalo takvo raspoloženje da bi se u Gradskom vrtu moglo skupiti desetak i više tisuća gledatelja, a to već dugo, jako dugo nismo imali na jednoj domaćoj utakmici osječkog prvoligaša. NK Osijek je nezaobilazna tema u slavonskoj metropoli, opet imamo onu pozitivnu „ludnicu“ kada svi želimo isto i kada smo ujedinjeni u jednome – ogromnoj želji za plasmanom naših Osječana u play-off rundu Europske lige.