Već se spominje da Cocu neće još dugo ostati za kormilom „Farmera“, a on sprema izmjene u Gradskom vrtu.

Veliki je udarac za PSV bio poraz u prvoj utakmici trećeg pretkola Europske lige, na domaćem terenu od momčadi Osijeka. Vidjelo se to i po reakcijama u nizozemskim medijima, koji su se vrlo kritički osvrnuli na nastup „Farmera“ protiv kluba iz Hrvatske. Nitko zasigurno nije očekivao da bi Osječani mogli slaviti na Philips Areni, izgledi gostiju mjerili su se u promilima, a na kraju je domaćin morao potpisati kapitulaciju.

Trener Phillip Cocu stoga je proteklih dana bio izložen kritiziranju i mnogi već sada govore i pišu da se višegodišnjem kormilaru bliži kraj na klupi slavnoga kluba iz Eindhovena. Sigurno bi to moglo ovisiti i o rezultatu uzvratnog dvoboja s Osijekom, ovoga četvrtka u Gradskom vrtu...

Sigurno će biti promjena u sastavu

Kako prvenstvo u Nizozemskoj počinje tek 12. kolovoza, PSV je nakon šoka u svom prvom službenom nastupu ove sezone odigrao samo jedan prijateljski susret. S druge strane je bio trećeligaš De Treffers kojega je Cocuova momčad svladala sa 4:0. Dvostruki strijelac bio je Lammers, dok su po jedan pogodak postigli Propper i Lozano. Izvjesno je kako će PSV protiv Bijelo-plavih zaigrati u drugačijem sastavu u odnosu na ogled iz prošloga tjedna. Prije svega, mjesto u početnoj jedanaestorici trebao bi zauzeti brzi i neugodni krilni napadač Lozano. Meksički je reprezentativac ovoga ljeta pristupio Crveno-bijelima, a da je riječ  o igraču na kojega treba posebno obratiti pozornost, vidjeli smo i u onih tridesetak minuta koliko je na terenu proveo na Philips Areni.

Uostalom, PSV je za njega platio ne baš malih 6,5 milijuna eura da bi ga doveo u svoje redove i očekuje se da bude istinsko pojačanje. Također, ne treba dvojiti da će ovaj puta od prve minute zaigrati i najskuplji igrač  nizozemske momčadi, reprezentativni veznjak Propper. On je u Eindhovenu ušao prilično kasno, tek u 79. minuti, a sada Cocu od njega očekuje da vezni red učini kompaktnijim i razigranjim, uz napomenu da je riječ i o igraču vrlo preciznog i jakog udarca kojega se ne smije ostavljati samoga u zoni ispred šesnaesterca.

Nizozemci upozoravaju na toplotni udar!

Jedan od onih koji bi s klupe trebali preseliti na travnjak je i Urugvajac Pereiro. U prvom ogledu ušao je u 62. minuti, no ofanzivac koji je procijenjen na 7,5 milijuna eura, poručuju Nizozemci, treba biti među onima koji rješavanju utakmice. To u PSV-u očekuju i od 26-godišnjeg De Jonga koji je u nekoliko situacija prošloga četvrtka pokazao da je udarna napadačka igla PSV-a, ali nije bio učinkovit. Za njega je moguće da u kolovozu promijeni sredinu jer je na meti potencijalnih kupaca. Uglavnom, De Jong i Van Ginkel i ostali njihovi suigrači potpuno su svjesni da su u prvom dvoboju – zakazali. Najveća je primjedba bila na sporu i bezidejnu igru, pa se među njihovim navijačima očekuje da u Gradskom vrtu budu značajno bolji u tom segmentu, dakako i opasniji po suparnička vrata.

Mediji nisu propustili istaknuti kako nogometaše PSV-a na istoku Hrvatske očekuje i pravi toplotni udar, spomenuvši da će temperatura u Osijeku na dan utakmice biti blizu 40 Celzijevih stupnjeva, što je za nizozemske prilike svakako – ekstremno, gotovo nevjerojatno vruće!