Osječki kormilar upozorava da igrači moraju hladne glave ući u ovu povijesnu utakmicu od koje se jako puno očekuje.

Trener Bijelo-plavih Zoran Zekić održao je završnu konferenciju za novinare uoči predstojećeg ogleda s PSV-om u okviru 3. pretkola Europske lige. Osječki kormilar mirno je sjeo pred novinare i odgovarao na njihova pitanja, iako se posvuda u zraku osjeća napetost koja je i normalna u iščekivanju ovako bitnog ogleda.

  • Imamo manjih problema s dvojicom-trojicom igrača koji još osjećaju posljedice ozljeda koje su zadobili u Eindhovenu, zbog čega su i propustili utakmicu s Dinamom. Nakon posljednjeg treninga ćemo znati kakva će biti situacija s njima. Što se same atmosfere tiče, nemam što posebno reći o tomu. Ozračje je fantastično, svi jedva čekaju istrčati na teren, a moja je uloga da spuštam tenzije i držim sve pod kontrolom. Moramo u susret ući što bistrije glave, što pametnije i koncentriranije da bismo ostvarili ono što toliko jako želimo, skupa s našim navijačima. Svjestan sam da ćemo imati možda i težu zadaću nego na Philips Areni. S druge strane, imamo pozitivan rezultat i trebamo se znati nositi s time, što znači da ne smijemo ulaziti ni u kakvu nervozu, rekao je Zekić.

Svi će se „baciti na glavu“!

Psihološka je priprema uoči ovakvih dvoboja je iznimno važna, dodao je Zekić:

  • Ne možemo pobjeći od spoznaje da je ovo za NK Osijek zaista povijesna utakmica. Sigurno je da će igrači dati sve od sebe i da će se, kako mi to često volimo reći, bacati na glavu. No, u svemu tome moramo biti pametni i taktički disciplinirani, te raspoloženi na terenu. Sama želja neće biti dovoljna, ako opet ne budemo ispunjavali sve što se dogovorimo, kao što smo to radili u Eindhovenu.

Što se tiče taktičkih postavki, trebat će Osječanima dosta zrelosti na travnjaku...

  • Volio bih vam reći da ćemo mi od prve do posljednje minute biti u ofanzivi, ali to je nemoguće. Činjenica je da imamo prednost iz prvog dvoboja, ali ne zavaravamo se da nas čeka lakša zadaća nego prije sedam dana. Naprotiv. Mi trebamo braniti ono što smo tamo stekli, ali ne pod svaku cijenu. Ne možemo se povući na svojih dvadesetak metara, to bi bilo pogubno. Uvijek imamo varijantu A,B, pa i C, no osobno ne volim razmišljati previše o takvim stvarima jer onda znam da sam u problemu.

Pokušati usporiti ritam

Pričuve su protiv Dinama naznačile da se i na njih ozbiljno može računati, što Zekića svakako veseli. No, sastav ostaje nepromijenjen u odnosu na Eindhoven...

  • Neki su igrači zaista pokazali dosta toga i mogu reći da su bliže momčadi nego što su to bili prije nedjelje. Uostalom, sve su to naši prvotimci, sezona je dugačka i svi će se imati priliku dokazati.

Mnogi se pitaju tko će se bolji snaći na terenu po iznimno vrućem i sparnom vremenu koje sutra očekuje aktere ovoga dvoboja...

  • To ćemo vidjeti. Ne znam koliko to može biti naša prednost, ali sam vidio da Nizozemci u svojim redovima imaju nekolicinu tamnoputih igrača kojima ovakve temperature sigurno nisu posebno iznenađenje. Mi ćemo u svakom slučaju pokušati usporiti ritam.