Bez obzira na rezultatski minus, u PSV-u su i dalje uvjerenja da će proći u završni krug kvalifikacija.

Puno je nizozemskih novinara doputovalo u Osijek, što se moglo vidjeti i na konferenciji za medije dan uoči utakmice. U press salonu Gradskog vrta okupilo se dvadesetak kolega iz Eindhovena, uz brojnu logističku svitu, što također svjedoči o tomu koliko je ovaj susret važan za PSV.

- Morali smo biti bolji prošloga tjedna, ali sada ćemo nadoknaditi propušteno. Neće nam se opet ponoviti onakav dan. Doputovali smo ovdje samo s jednim ciljem i ostvarit ćemo ga. Naše je mjesto, definitivno, u idućem krugu kvalifikacija Europske lige. Razgovarali smo o onome što nije bilo dobro na našem terenu i što sada trebamo napraviti da bismo prošli dalje, rekao je pouzdani vratar PSV-a, reprezentativac Jeroen Zoet.

Čuvara mreže nizozemske momčadi ne brine i ne smeta iznimno visoka temperatura zraka u gradu na Dravi...

- Da, stvarno je vruće, uvjerili smo se u to čim smo izašli iz zrakoplova. Moramo se prilagoditi i ne vjerujem da će oko toga biti ikakvih problema. Znao sam već igrati u takvim uvjetima, recimo na nekim utakmicama u Maleziji.

„Nismo podcijenili Osijek“

I trener „Farmera“ Phillip Cocu je bio suočen s pitanjem može li ovakva sparina zasmetati njegovim igračima...

- Prilagodba je počela još i prije nego li smo doputovali u Osijek. Za sve smo se spremali, pa tako i za ovakve okolnosti. Uostalom, nedavno smo igrali protiv Monaca u sličnim uvjetima. Želimo biti u optimalnom izdanju, bez obzira na vrijeme. Znam da je ovo Osijeku jedna od najvažnijih i najvećih utakmica u povijesti, no mi smo i dalje favoriti, bez obzira na poraz iz prvog susreta. Naravno da vjerujem kako će moja momčad nastaviti natjecanje. U Eindhovenu nismo bili pravi, ali sada hoćemo jer to i moramo biti. Imamo kvalitetne i brze igrače koji mogu slomiti suparničku obranu, a sigurno će se domaćin i ovaj puta orijentirati na čuvanje svojih vratiju.

Na pitanje je li ga Osijek iznenadio u prvom dvoboju i kakvi su mu sada dojmovi o Bijelo-plavima, nekadašnji veznjak i kapetan Barcelone (za koju je skupio čak 292 nastupa) je odgovorio:

- Ne, mene nisu iznenadili, možda jesu naše medije i publiku. Činjenica je da se za Osijek malo zna u Nizozemskoj, ali sam vidio da je to kvalitetna momčad koja ima dobre pojedince. Kad bih rekao da ih moji suradnici i ja nismo dovoljno proučili, onda bih priznao da smo ih podcijenili, a to nije istina. Osijek je ozbiljan protivnik, međutim, mi moramo opravdati svoj rejting i pokazati se u pravom svjetlu, zaključio je Cocu.