Finkova je momčad ostala i bez ozlijeđenog Grunwalda, ali je izborila bodove na svom stadionu.

Nogometaši bečke Austrije ostvarili su prvu pobjedu ove sezone u nacionalnoj Bundesligi. U susretu 4. kola svladali su na svom stadionu „Ernest Happel“ pred 6.512 gledatelja momčad LASK-a s 2:0. Dugo su se „Viole“ mučile sa svojim gostima koji su u prvom poluvremenu bili opasniji i stvorili nekoliko izglednih prigoda, ali je Hadžikić uspio sačuvati svoju mrežu. U nastavku je domaćin ipak uspio doći u vodstvo i to preko Friesenbichlera u 60. minuti, dok napadi LASK-a nisu bili konkretni.

U samoj završnici utakmice gosti su ostali s čovjekom manje na terenu jer im se jedan igrač ozlijedio, a prethodno je njihov trener obavio sve tri zamjene. To je Austria iskoristila i preko spretnog Piresa došla do drugog gola u četvrtoj minuti sudačke nadoknade vremena. Inače, najaktivniji u domaćem sastavu bili su Tajouri-Shradi i 20-godišnji Prokop, bez obzira što nisu bili strijelci.

Grunwald izostaje do kraja polusezone!

I ove sezone Austria igra otvoren, napadački nogomet, ali je nakon odlaska svog najboljeg strijelca, Nigerijca Kayodea, sada iznenada ostala i bez „motora“ u veznom redu, odličnog Alexandera Grunwalda. On se ozlijedio još u derbiju s Rapidom, a subotu je magnetska rezonanca pokazala da mu je oštećena hrskavica na desnom koljenu, pa ga već u ponedjeljak očekuje operativni zahvat u njemačkom Augsburgu. Za njega je, definitivno, prvi dio sezone – završen.

Sigurno je to ozbiljan gubitak za Thorstena Finka uoči predstojeg ogleda s Bijelo-plavima u Gradskom vrtu, međutim, Austria je i bez njega uspješno preskočila LASK u domaćem prvenstvu. U tom su susretu za „Ljubičaste“ nastupili: Hadžikić, Larsen, Westermann, Filipović, Martschinko, Serbest, Tajouri-Shradi ('90 Mohammed), Prokop ('71 De Paula), Holzhauser, Pires i Friesenbichler ('81 Monschein). Nakon četiri odigrana kola u austrijskoj Bundesligi, sljedeći Osijekov europski protivnik ima jednu pobjedu, jedan remi i dva poraza i to na samom startu sezone.