Posebno je vrijedan uspjeh naših Mlađih pionira koji su osvojili „Međimurec 2017“, a dobili su i Dinamo i Hajduk.

Odlične su nastupe imali Mlađi pioniri našeg prvoligaša, igrači rođeni 2005. godine, koji su sudjelovali na vrlo jakom međunarodnom turniru „Međimurec 2017“, održanom u Dunjkovcu-Pretetincu. Sudjelovale su momčadi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Švedske i Japana. Učenici trenera Ante Bekavca i koordinatora Tomislava Priegla osvojili su prvo mjesto, ostvarivši četiri pobjede i dva remija u šest odigranih utakmica. Naši su dječaci prvo svladali mađarski MTK s 1:0 (strijelac je bio Ivančan), potom su remizirali protiv austrijskog Sturma 1:1 (Mažar), uslijedila je pobjeda nad zagrebačkim Dinamom od 3:1 (Pavličić, Ivančan i Mažar) i najuvjerljiviji trijumf nad vršnjacima iz Međimurja 4:0 (Budiša, Matković, Vrbanac i Malovan).

U pretposljednjem dvoboju Bijelo-plavi su igrali neriješeno 1:1 sa švedskim Rodebyjem (Bosak), da bi u finalu potpuno nadigrali i svladali splitski Hajduk s visokih 3:0 (Perić, Trbojević i Ivančan). Naš je Luka Barić proglašen najboljim igračem turnira.

Limači slavili u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu su igrali Limači rođeni 2009. i također osvojili prvo mjesto pod vodstvom trenera Mateja Žitnjaka i koordinatora Zdenka Kurtovića. Na početku turnira svladali su Vinogorac s 3:0 (N. Kurtović 2 i Ljubojević), u drugom nastupu bili su još uvjerljiviji protiv Slobodnice 5:0 (N. Kurtović i Tadić po 2 i Kovač), da bi zatim uslijedila prava golijada protiv Slavonca 12:0 (Tadić 4, Sabo 2, Momčilović, Posavec, D. Kurtović, Miličić, Ljubojević i autogol). Zatim su naši Limači bili bolji od Mladosti s 9:0 (Posavec 3, Ljubojević 2, Momčilović, N. Kurtović,Tadić i Miličić), a u polufinalu su svladali selekciju domaćina iz Slavonskog Broda s 2:0 (Ljubojević 2).

Najteže je, dakako, bilo u finalu, u kojem je osječka momčad odigrala neriješeno s domaćim Željezničarem 1:1 (Ljubojević), da bi iskazala više preciznosti u izvođenju „penala“ 3:2. Za najboljeg igrača turnira izabran je Lukas Ljubojević, dok je Gabrijel Pavličić bio najbolji vratar.

 

Početnici 2007. najbolji u Garešnici

S pobjedničkim trofejom u Gradski vrt su se vratili i Početnici 2007 trenera Danijela Bogdana. Oni su sudjelovali na turniru „Desetka 2017“ u Garešnici. Natjecanje su započeli pobjedom nad momčadi Matići iz BiH sa 7:0 (Begović i Majdenić po 2, Barić, Grgić i Bilić), potom je svladan Trnski sa 8:0 (Rupčić 2, Barić, Majdenić, Begović, Omerović, Grgić i Bilić), da bi istim rezultatom s terena bilo ispraćeno i Rovišće (Grgić 2, Barić, Majdenić, Omerović, Jukopila, Rupčić i Bilić).

Zatim je uslijedio remi protiv momčadi No Limit 2:2 (Majdenić i Grgić) i pobjeda u izvođenju jedanaesteraca 5:4. U polufinalu je Osijek nadvisio Gradišku s 2:0 (Grgić 2), da bi u završnom, finalnom dvoboju bio bolji i od zagrebačkog Dinama sa 4:2 (Barić 3 i Grgić). Naš je Ante Grgić proglašen najboljim igračem.

Drugi u Vinkovcima i Bačkoj Topoli

Bogdanovi učenici dan ranije sudjelovali su i na turniru „Dječji osmijeh“ u Vinkovcima. U premijeri su nadigrali Fruškogorac s 1:0 (Jerković), bili su vrlo raspucani protiv vođinačke Mladosti koju su pobijedili 9:0 (Omerović, Grgić po 2, Erić, Majdenić, Barić, Vučemilović-Šimunović i Rupčić), uslijedila je pobjeda nad Đakovom 3:0 (Grgić, Vučemilović-Šimunović i Begović) te još uvjerljivija nad Vuteksom 5:0 (Barić 2, Majdenić, Vučemilović-Šimunović i Grgić).

U polufinalu je Osijek nadvisio Jedinstvo s 1:0 (Grgić), da bi u finalu izgubio od vinkovačke Cibalije 0:1. Za najboljeg vratara turnira izabran je Dominik Damjanović. Drugo mjesto osvojili su i Pioniri II u Bačkoj Topoli. Svladali su Ferencvaros s 1:0 (Dujmović), remizirali s Vojvodinom 2:2 (Dujmović i Tretinjak) i osvojili prvo mjesto u skupini. U finalu ih je čekao beogradski Partizan koji je pobijedio s 1:0.