U listopadu 2000. Bijelo-plavi su ugostili Zelene iz austrijske metropole i golovima Bjelice slavili s 2:1.

Nogometni klub Osijek prije 17 godina već je imao jedan europski dvoboj s Austrijancima. Mnogi se zasigurno sjećaju kako je u 2. kolu Kupa UEFA u Gradskom vrtu krajem listopada gostovao bečki Rapid, a rezultat je bio 2:1 za Bijelo-plave koji su bili domaćini u prvom susretu. Na tribinama se okupilo 10.000 gledatelja koji su i tada zdušno bodrili Bijelo-plave u čijim je redovima najbolji igrač bio Nenad Bjelica, postigavši oba pogotka.

Prvi je puta zatresao suparničku mrežu iz slobodnog udarca u 27. minuti kada je lopta okrznula nekoga od protivničkih igrača u „živom zidu“ i prevarila vratara gostiju. Deset minuta kasnije Radović je uspio izjednačiti rezultat nakon pogreške Gašpara, a Osječani svoju terensku nadmoć i nekoliko izglednih situacija za gol nisu uspjeli materijalizirati sve do posljednjih trenutaka utakmice.

U Beč se išlo s prednošću

A onda je, u 90. minuti, Ergović prekršajem zaustavljen u kaznenom prostoru Rapida, francuski sudacl Duhamel pokazao je na bijelu točku s koje je Bjelica Osijeku donio pobjedu, itekako važnu za uzvrat u Beču. Tamo su osječki nogometaši slavili s 2:0 (Bjelica i Jukić) i tako izborili plasman u 3. kolo europskog natjecanja.Osječani su pred svojim navijačima igrali u sastavu: Balić, Vuica, Neretljak, Beljan, Prišć, Gašpar (od 52. Ergović), Brkić, Beširević (od 81. Jukić), Bjelica, Turković i Mitu (od 64. M. Vuka). Osijek i ovaj puta želi s pobjedom otputovati prema Beču, a idealno bi bilo kada pritom ne bi primili pogodak, što uvijek svaka momčad želi na svom terenu u ovakvim susretima.