Osječani iza sebe u HNL-u imaju pobjede nad Rijekom i Lokomotivom te su odlučni nastaviti niz.

Ljubitelji nogometa u gradu na Dravi još su pod dojmom svega onoga što se događalo tijekom prve utakmice play-off runde Europske lige, protiv bečke Austrije. No, u iščekivanju uzvrata u St. Poeltenu, prvo treba odraditi prvenstveni dvoboj protiv Intera u Gradskom vrtu.

U nedjelju navečer od 21 sat Osječani imaju samo jednu želju i cilj, a to je ostvariti i treću uzastopnu pobjedu u domaćem natjecanju. Već je postala praksa da stručni stožer mijenja jedanaestoricu kada se igra u borbi za bodove, pa će tako biti i ovaj puta. Momčad koja je u prošlom kolu svladala Lokomotivu je pokazala dobru igru, a većinu igrača koja je tada zaigrala u Kranjčevićevoj, očekujemo i ovaj puta na terenu.

U njih Zoran Zekić ima potpuno povjerenje, pa se u tim promjenama startne postave nije tražio nikakav alibi niti u onim susretima koje Osijek nije uspio riješiti u svoju korist, protiv Rudeša i Istre 1961.

Nema utakmice bez postignutog pogotka

Inter nikako nije slaba momčad. Uostalom, Zaprešićani na svom kontu imaju osam bodova, što je samo bod manje u odnosu na svog večerašnjeg domaćina. Trener Samir Toplak voli nadigravanje na terenu, tako će zasigurno i ovaj puta posložiti svoju momčad i trebat će se, dakako, pomučiti da bi Žuto-plavi ostali praznih ruku na našem stadionu.

No, činjenica je da Bijelo-plave u HNL-u isključivo zanima mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice, pa je u tom kontekstu jasno izražena i odlučnost da se nastavi s pobjedama, ne dopuštajući rasipanje bodova u Gradskom vrtu. Osijek je u svakom svom nastupu od početka sezone postigao barem jedan pogodak, jasno je da će morati i ove nedjelje da bi ispunio vlastita očekivanja i zadovoljio svoje navijače.

Protiv Lokomotive je proradio Boban, strijelac je bio i Perošević, vidjet ćemo hoće li s „keramičarima“ zabljesnuti netko treći, što je i manje bitno u odnosu na rezultat.

Pozitivan impuls ponovno će, ne dvojimo, stići i s tribina. NK Osijek već ima više od 5.200 pretplatnika, mnogi među njima neće propustiti ni ovu utakmicu, što je našim nogometašima uvijek i obveza i motiv više.