Oba su trenera istaknula kako je ogled u Gradskom vrtu bio vrlo zanimljiv i kvalitetan.

Kada se pobijedi s tri gola razlike i to još bez primljenog pogotka, onda u pobjedničkim redovima jednostavno mora biti prisutno potpuno zadovoljstvo.  Zoran Zekić nije baš sasvim mirno čekao utakmicu s Interom koji je nerijetko znao namučiti Osječane, a ni ovaj puta nije bio bezazlen i lak suparnik. Na kraju je trener Bijelo-plavih mirno mogao pratiti završnicu susreta jer su njegovi izabranici sve riješili do 70. minute....

Čestitke našim igračima koji su na visokoj razini odradili ovu zahtjevnu utakmicu protiv neugodnog protivnika kakav je Inter. Vidjeli ste da je teren bio vrlo težak za igru, a bilo je i dosta onih negativnih psiholoških stvari u pripremi samoga susreta, nakon razočaravajućeg poraza od Austrije. Iako smo u četvrtak doživjeli šok od kojega se baš i nije lako oporaviti, mislim da nam je momčad pokazala dobru igru kao i naš protivnik. Bila je to otvorena bitka na terenu, s bezbroj stvorenih šansi, a puno govori i činjenica da smo čak u tri navrata pogađali vratnicu, odnosno gredu. Kada je Šimunec zabio za vodstvo sve se okrenulo na našu stranu iako smo zaista promašili veliki broj prilika. Puno radimo na završnici, ali smo bili nekako prenervorzni u tim situacijama za gol, što nam se ne smije ponoviti u St. Poeltenu jer tamo treba biti maksimalno učinkoviti, rekao je Zekić.

Zekiću je drago zbog Šimuneca

Činjenica  je da je utakmica bila vrlo sadržajna i da je stvoreno pregršt prigoda, posebice pred vratima Santinija, iako su i gosti imali neke svoje izgledne situacije.

Mogli smo slaviti s puno većim rezultatom, ali i ovako možemo biti vrlo zadovoljni. Drago mi je što je Šimunec zatresao mrežu jer svi znamo što je prolazio prijašnjih godina, boreći se stalno s ozljedama. Nadam se samo da će tako i nastaviti.Pohvalio bih i našeg drugog stopera Baraća koji je također odigrao vrlo dobro. Ipak, ne smijemo toliko promašivati, moramo ozbiljnije završavati takve akcije i poentirati jer se u europskim susretima ovakvi propusti kažnjavaju. Nadalje, širinu u momčadi ne možemo dobiti ako svima ne damo podjednaku šansu. Mislim da smo napravili dobar balans i daj Bože da prođemo u Europsku ligu, pa da to i dalje možemo činiti. Ejupija sam svakako želio uvesti u zadnjih dvadesetak minuta jer napadaču trebaju utakmice u kontinuitetu, a opet je bio strijelac i to je također ohrabrujuće. Sada ćemo se nastojati što bolje pripremiti za Austriju i ne može nam nitko oduzeti vjeru i nadu da tamo možemo napraviti nešto veliko. Osobno u to vjerujem, bilo bi zaista lijepo ostati u Europi.

Toplak nezadovoljan obranom

Samir Toplak je čestitao domaćinu, a unatoč uvjerljivom porazu našao je i dosta dobrih stvari u igri svoje momčadi. Međutim, u defanzivi Zaprešićani, očito, imaju problema...

Vrlo dobra utakmica i zaslužena pobjeda Osijeka,  s tim da smo do prvog pogotka jako dobro izgledali. Moram reći da nam je obrana prvi puta izgledala ovako jer nismo imali na raspolaganju četvoricu stopera: Filipovića, Ćosića, Prengu i Begića što se ozbiljnoj momčadi ne smije dogoditi. Tijekom susreta još smo ostali i bez Postonjskog i Mazalovića, što je ipak bio preveliki hendikep. Činjenica je da imamo igru, ali trenutno nemamo posljednju liniju za mirnu plovidbu prvoligaškim vodama. Osijek piše svoju lijepu priču, a meni je osobno drago da smo ih malo „živcirali“ tih šezdesetak minuta iako moram priznati da smo imali i dosta sreće. Poslije toga nam se dogodio raspad i uvjerljiv poraz. Reći ću samo jedan detalj koji puno govori o odnosu snaga. Kolega Zekić u drugom poluvremenu uvodi Ejupija, a ja sam bio prisiljen poslati u igru mladića koji ni za juniore nije ozbiljnije zaigrao, mislim na Nekića. Naravno da kvaliteta presuđuje, a naša je realnost borba s Cibalijom, Istrom i Rudešom za opstanak u Ligi.