Osječani su odigrali vrlo dobru utakmicu u kojoj su još u tri navrata pogađali vratnicu!

U svom šestom prvenstvenom susretu ove sezone Osječani su ostvarili do sada najuvjerljiviji trijumf. Slavili su protiv zaprešićkog Intera na svom terenu s 3:0 i zabilježili treću uzastopnu pobjedu, nakon što su prethodno bili uspješniji od Rijeke i Lokomotive. Dakako da su Bijelo-plavi zadovoljni ovakvim rezultatom, a moramo zaključiti kako je igra također bila na visokoj razini, pa je opći zaključak nakon nedjeljnih 90 minuta bio da smo vidjeli zanimljivu i sadržajnu utakmicu. Dobro izrotirana osječka momčad na pravi je način odgovorila postavljenim zadaćama i uz osvojene bodove ostavila upečatljiv dojam. To je također bitno uoči onoga što Osječane očekuje ovoga tjedna u St. Poeltenu, na uzvratu izlučnih kvalifikacija Europske lige protiv bečke Austrije.

Šimunec dominantan u skoku

Već u prvih 45 minuta rezultat je trebao biti „opipljivo“ na strani domaćina jer su Bočkaj i Perošević pogodili (istu) vratnicu od koje se lopta opet nije htjela odbiti u mrežu. Osim njih, opasno su vrataru Intera Santiniju prijetili Šimunec i Lopa, a kapetan Perošević je bio u još nekim izglednim situacijama kada mu udarci nisu bili dovoljno precizni. Isto tako, vrijedi i to konstatirati, imali su i Zaprešićani svojih šansi jer se u Gradski vrt nisu došli isključivo braniti. Pokušaje  Ottochiana, Blaževića i Puljića  obranio je sigurni Malenica i spriječio bilo kakvo neugodno iznenađenje za domaće nogometaše.

Bilo je pravo čudo da u prvom poluvremenu nismo vidjeli pogodak, međutim, ostao je „visiti u zraku“. Osijeku se otvorilo u 65. minuti kada je Šimunec pokazao koliko je dominantan u skok-igri i iz trećeg pokušaja glavom neobranjivo pogodio mrežu. Kada je četiri minute kasnije Ejupi, koji je ušao s klupe, zabio za 2:0 bilo je jasno da će Žuto-plavi ostati praznih ruku.

Pobrinuli se za dobro ozračje

Još je bilo puno izglednih šansi do kraja susreta, a najbolje su imali Pušić, u dva navrata Boban i Lukić koji je nakon odličnog solo-prodora i promašenog „zicera“ u samome finišu pogodio gredu. Ono što nije uspjelo njima, „riješio“ je gostujući stoper Dalić nes(p)retno poslavši loptu u vlastitu mrežu u sudačkoj nadoknadi vremena. Bitna je ovo pobjeda, a uz neke pojedince koje smo već spomenuli, vrijedno je istaknuti i vrlo dobar povratak na teren inače standardnog stopera Baraća, nakon svega što ga je pratilo u proteklom razdoblju.

Osječka se momčad, dakle, pobrinula za dobro ozračje prije puta u St. Poelten gdje će u četvrtak pokušati napraviti ono što je Austria ostvarila na našem stadionu. Ako su Bečani mogli zabiti dva gola u gostima, mogu to i Bijelo-plavi na NV-Areni gdje će Finkovi izabranici biti domaćini. Nitko među Osječanima nije ni pomislio da je sve gotovo i riješeno nakon poraza 1:2 prošloga tjedna...