Utakmica na NV-Areni počinje u 21,05 sati, a Osječani će zasigurno pružiti maksimum da bi ostvarili novi podvig. 

Ovoga četvrtka pada odluka o tomu hoće li osječki nogometaši izboriti plasman u Europsku ligu i na taj način ostvariti i svoj i san svih navijača koji ih prate na tom putu. U 21,05 na maloj, ali lijepoj NV-Areni u St. Pöltenu krenut će u završnu bitku protiv bečke Austrije koja baš i neće u potpunosti imati prednost domaćeg terena, budući da se ipak ne igra na Ernst Happel stadionu u austrijskoj metropoli.

Kome će ovaj grad s nekih 55.000 stanovnika biti sretniji, saznat ćemo nešto prije 23 sata, nadajući se da Bijelo-plavi ovdje mogu učiniti ono što je njihov protivnik uspio u Gradskom vrtu. A to znači zabiti najmanje dva pogotka, u tom slučaju i barem jedan više od protivnika i na kraju proslaviti podvig koji bi to zasigurno i bio u svim ovim okolnostima koje imamo prije uzvrata u Austriji. 

Odigrati najbolje do sada

Gledali smo sinoć igrače na treningu i stekli dojam da i oni, baš kao i svi oni koji će ih doći bodriti, jedva čekaju da večeras lopta krene s centra. Naravno da je prisutna i određena nervoza jer je ovo ipak bitno drukčija utakmica od onih koje Osječani igraju u domaćem Prvenstvu. No, ove je sezone naša momčad na velikoj europskoj sceni pokazala da može biti na onoj razini koja je potrebna da bi se eliminirali i protivnici značajno većeg klupskog rejtinga.

Stoga Zekić uporno svojim igračima ponavlja da ono što su pokazali na svom terenu protiv Luzerna i u oba ogleda s PSV-om dečkima mora biti pravi pokazatelj da se itekako mogu uzdati u vlastite snage, kada su na toj razini izvedbe na terenu. Uostalom, vidjeli smo i u onih dvadesetak početnih minuta dvoboja s Austrijom na našem stadionu da je Osijek mogao imati  opipljivu rezultatsku prednost, ali i da je nakon dva primljena pogotka bilo barem četiri-pet situacija u kojima su Bijelo-plavi bili tako blizu izjednačenja, ali tada nisu bili dovoljno mirni, uz činjenicu da im je i sreća okrenula leđa.

Nema nemoguće misije

Večeras je popravni ispit i sve se može okrenuti Osječanima u korist. Nekako je dojam da Finkova momčad igra bolje i učinkovitije u gostima kod svojih protivnika, no sve ćemo vidjeti na terenu. Prava i žestoka borba naprosto ne može izostati, ulog je dosad najveći u povijesti našeg prvoligaša jer nije potrebno posebno naglašavati sve one blagodati i pogodnosti koje donosi proboj u Europsku ligu.

Navijači također vjeruju da to ni u kojem slučaju nije nemoguća misija jer ako se moglo protiv PSV-a, može i protiv Austrije. Doduše, bit će sigurno najteže do sada, ali bi zato i trijumf u konačnici bio fantastičan i nezboravan. Želimo ovoj generaciji Nogometnog kluba Osijek da ih se pamti za sva vremena zbog nečega posebnoga i do sada nezamislivoga.

Neka vam je sretno Bijelo-plavi!