Trener Osijeka je istaknuo da mu je momčad djelovala iscijeđeno i psihološki potrošeno.

Osijek je izgubio utakmicu, pa je u takvom raspoloženju Zoran Zekić odradio obvezu pred novinarima na kraju slavonskog derbija. Očekivanja su mu bila daleko veća iako je priznao da se na nekih način pribojavao ovoga dvoboja:

Čestitao bih Cibaliji na zasluženoj pobjedi, iako je navodno  taj njihov drugi pogodak postignut iz zaleđa, ali ne bih o tome. Poslije Europe se nismo uspjeli prebaciti na domaći kolosijek, nakon svih pražnjenja koje smo doživjeli, fizičkih i emocionalnih. Izgledali smo ovaj puta kao iscijeđena naranča i nismo uspjeli parirati ni u čemu. Ovo je zasigurno bilo jedno od naših lošijih izdanja u posljednje vrijeme, međutim, s obzirom koliko su nam naši igrači donijeli sreće i zadovoljstva tijekom ove sezone, neću biti previše kritičan prema njima. Očito je morao doći i jedan ovakav dan kojega sam se, iskreno, pribojavam iako sam vjerovao da ćemo izgledati puno bolje.

Osječki je kormilar priznao da je domaćin bolje i odlučnije ušao u susret, a da su njegovi izabranici bili indisponirani:

Protivnik se fanatično borio, a mi smo ušli u pogreške i nervozu. Prvi gol zapravo i ne znam kako bih prokomentirao, naivan je bio i drugi te općenito mogu reći da nismo izgledali onako kako bi Osijek morao izgledati u jednoj prvenstvenoj utakmici. Želim zahvaliti našim navijačima koji su nas došli podržati u velikom broju, ali ovaj puta nismo ispunili ni vlastita niti njihova očekivanja. Sada ćemo imati desetak dana da se pripremimo za ono što slijedi i da dočekamo Hajduk potpuno spremni.

Umor i psihološko pražnjenje

Jednostavno, nije to bio prepoznatljivi Osijek na onoj razini iz proteklih utakmica. Od samoga početka derbija Zekić nije mogao biti zadovoljan igrom svoje momčadi:

Čak i kada smo poveli, to jednostavno nije bilo – to. Nismo imali dovoljno agresivnosti, jako daleko smo stajali od suparničkih igrača u sredini i olako smo gubili dvoboje na svakom dijelu terena. Cibalia je bila vrlo angažirana, ne mogu reći da moji igrači nisu pokazali želju, ali im ništa nije uspjevalo. I onda se nakon primljenog pogotka uvuče nekakva nervoza i voda krene na mlin protivnika. Iako smo tijekom odmora odlučili nešto promijeniti, te izaći na teren u nešto drugačijem rasporedu, opet se vrlo brzo vidjelo da smo i dalje nervozni i da ne uspjevamo povezati redove. Domaćin se puno bolje snašao, a mi smo premalo toga napravili. Pripisat ću to velikom umoru i psihološkom pražnjenju. Ovo nam je upozorenje kakav nogomet trebamo igrati u nastavku sezone, na tragu onoga što smo pokazali u Europi.

Stanka će dobro doći

Novinari su, uglavnom, konstatirali kako je Osijek djelovao usporeno, uz puno tehničkh pogrešaka, a nije se uspio nametnuti u sredini terena, pa je bilo i pitanja oko samog izbora igrača za ovaj susret...

Ti isti igrači su nam puno toga dobroga donijeli do sada i ne želim ih prozivati nego sve kritike preuzimam na sebe. Dopustite da ipak najbolje poznajem svoje igrače, njihovu trenutačnu spremu i formu, pa sam se odlučio za igrače koji su trebali najbolje  odgovoriti postavljenim zadaćama. Recimo, Mioč i Mudražija su nam najmotoričniji u sredini terena, ovaj puta nisu bili na toj razini, ne samo zbog svojih pogrešaka, nego i zbog loše igre cijele momčadi. Sada se trebalo što brže stabilizirali, pa će nam stanka dobro doći.

Bartolović ugodno iznenađen

Trener Cibalije Mladen Bartolović bio je, dakako, posve zadovoljan i igrom svoje momčadi i rezultatom kojega je ostvarila:

Priznajem da su me naši dečki ugodno iznenadili kako su odigrali ovu utakmicu. Znali smo da Osijek neće biti u optimalnom stanju nakon što mu je onako malo nedostajalo da izbori Europsku ligu protiv Austrije. Mislim da smo to na najbolji mogući način iskoristili, posebno u prvom poluvremenu u kojem smo djelovali jako dobro. Osječanima smo pustili inicijativu, ali smo ih uspjeli dovesti u nervozu, pa su puno griješili. To se naročito vidjelo u drugom dijelu, nakon što smo postigli svoj drugi pogodak. Mogu biti ponosan na svoje igrače i ono što sam govorio i nakon ona četiri poraza na samome startu, mi smo i tada igrali solidno, ali nas rezultat nije mazio. Sada smo to naplatili u ova zadnja tri nastupa i nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i dalje.