Posljednju ponudu za našeg reprezentativca uputio je grčki Olympiakos koji igra u Ligi prvaka.

Nastupi i rezultati Bijelo-plavih na europskoj sceni, ovoga su ljeta zaintrigirali brojne poznate, možemo reći i ugledne klubove koji su iskazali zanimanje za naše igrače. Najviše je poziva, pa i sasvim konkretnih ponuda bilo za kapetana Bornu Barišića, aktualnog hrvatskog reprezentativca koji je trenutno s „Vatrenima“ i dio je najbolje nacionalne vrste koju idućih dana očekuju kvalifikacijski susreti protiv Kosova i Turske. 

Za Barišića smo imali pet, šest vrlo ozbiljnih ponuda! U početku je to bio bečki Rapid, potom se pojavio interes kijevskog Dinama, a javila su nam se i tri eminentna kluba iz talijanske Serie A. Posljednjih dana pojavila se mogućnost njegova transfera u grčki Olympiakos koji je eliminirao Rijeku u kvalifikacijama Lige prvaka i igrat će i ove godine u prestižnom europskom natjecanju, istaknuo je sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

Nema imperativa prodaje

Borna, međutim, ostaje u Gradskom vrtu, barem još neko vrijeme dok se ne dogodi idealan trenutak za transfer. Klub je zahvalan svome kapetanu koji unatoč vrlo izazovnim ponudama ima dovoljno strpljenja i neupitnu želju da i u nastavku sezone pomogne Bijelo-plavima u ostvarenju rezultatskih ciljeva. I predsjednik Meštrović je najavio kako Osijek što prije, već ove sezone, želi napasti i titulu prvaka Hrvatske, a Barišić je vrlo bitan kotačić u tom projektu, predvodnik ambiciozne osječke momčadi. Dakle, trenutno je fokusiran na reprezentaciju, a onda se ponovno priključuje suigračima s kojima će krenuti u nove klupske izazove.

Nemamo nikakav imperativ prodavati svoje najbolje igrače, samo da bismo realizirali poneki transfer. Razumljivo je da je prijašnjih godina, prije dolaska novih vlasnika u Klub, situacija bila drugačija i da se bilo praktički nemoguće oduprijeti bilo kakvoj, kudikamo financijski slabijoj ponudi za nekoga igrača, kada se razmišljalo prvenstveno o opstojnosti i preživaljavanju, dodao je Petrović.

Želja je osnaživati kadar

Stanje je sada sasvim drugačije, stabilno u svakom pogledu. I daleko od toga da bi se grozničavo tražio kupac za bilo kojeg igrača...

Nama, koji smo sada u Klubu, omogućeno je da radimo bez takvog pritiska i zahvalan sam vlasnicima i Upravi na tome. Dakle, želja nam je osnaživati igrački kadar, to cijelo vrijeme i činimo, a da će se u doglednoj budućnosti dogoditi i poneki izlazni transfer, to je također normalno. No, ponavljam, nismo u situaciji da nam je to ovoga trenutka nužno, naprotiv, poručuje sportski direktor.

Dakle, nije  bilo igrača iz udarnog sastava NK Osijek za kojega ovoga ljeta nije bio barem poneki upit od strane brojnih menadžera i agenata inozemnih klubova. To je ono što (do)nose uspjesi u Europi, pa je osnovna zadaća i dogodine ponovno izboriti nastupe na međunarodnoj sceni!