Odlični nastupi u Slovačkoj omogućili su mu transfer u belgijski Gent iz kojega je otišao u Norvešku.

Haris Hajradinović, novi član osječkog prvoligaša, iako mlad i ima tek 23 godine već je dosta toga prošao u svojoj internacionalnoj karijeri. Prve je nogometne korake napravio u sarajevskom Željezničaru s kojim ipak nije potpisao profesionalni ugovor, nego je pristupio Olimpiku. Tijekom 2013. angažirao ga je Inter iz Zaprešića u kojem se nije dugo zadržao jer je iste godine prešao u slovački Trenčin. Bilo je to njegovo najplodonosnije igračko razdoblje, budući da je u 43 utakmice postigao 13 pogodaka, a isticao se i asistencijama. Stoga ne čudi što ga je na svom radaru uočio belgijski Gent i potpisao s Hajradinovićem četverogodišnji ugovor.

Često u ulozi asistenta

Te 2015. godine i nekadašnji mladi reprezentativac BiH (7 susreta, 1 pogodak) sudjelovao je u povijesnom osvajanju titule prvaka Belgije, prvu za Gent od njegova postojanja. Međutim, Haris je rijetko dobivao šansu, zabilježio je četiri nastupa, a nije imao previše strpljenja u čekanju svojih „pet minuta“. Pristao je na posudbu norveškom Haugesundu. Tamo je odigrao 41 utakmicu i 6 puta se upisao među strijelce i to su u pravilu bili eurogolovi. Zabio je i prvaku Rosenborgu, a u Norveškoj se prvenstveno iskazao kao „paker“. Stoga je Haugesund u veljači ove godine odlučio otkupiti Hajradinovićev ugovor i zadržati ga u svojim redovima.

Zabio i Bjeličinom Lechu

Ove je sezone nastupio i u kvalifikacijama Europske lige, a u prvom pretkolu, protiv sjevernoirskog Colerainea, bio je strijelac jednog od čak sedam golova norveške momčadi. Još važniji pogodak, ovaj je ofanzivni veznjak postigao u prvoj utakmici drugog kvalifikacijskog kruga protiv poljskog Lecha kojeg s klupe vodi Osječanin Nenad Bjelica. Taj je dvoboj Haugesund dobio s 3:2 iako je imao vodstvo od 3:0. To ga je zapravo koštalo prolaska u sljedeće pretkolo jer je u uzvratu poražen s 2:0. Nakon eliminacije iz Europe, Norvežani se više nisu protivili transferu svoga standardnog igrača. Osijek je bio najbrži i najkonkretniji i Haris Hajradinović karijeru nastavlja u Gradskom vrtu.