Posebno je učinkovit bio u Lokomotivi, gdje je igrajući u Europi čak sedam puta bio strijelac!

Mirko Marić rođen je u Grudama u Bosni i Hercegovini 1995. godine. Dakako da je ozbiljnije nogomet počeo igrati u Širokom Brijegu za kojega je debitirao i kao senior. U nekadašnjem prvaku BiH nastupio je u 37 službenih ogleda i postigao 10 golova. Takav učinak nije promakao skautima zagrebačkog Dinama, pa je ovaj izraziti napadač 2014. stigao u Maksimir, potpisavši sedmogodišnji ugovor. Međutim, imali su Modri u svojim redovima puno kvalitetnih napadača, tako da Mario nije dočekao prigodu i poslan je na posudbu u Lokomotivu. To se za njega pokazalo sasvim dobrom opcijom, budući da je među Lokosima bio standardan. Ukupno je nastupio u 94 susreta, a pritom je suparničke mreže tresao 28 puta. Primjerice, za Lokomotivu je u devet europskih utakmica postigao čak 7 golova!  Između ostalih, zabio je i belgijskom Genku... Dodamo li tomu i dva pogotka u Europi, to je već respektabilnih 9 „komada“ koje je isporučio na međunarodnoj sceni.

Debitirao i za A reprezentaciju

Dinamo ga je u veljači ove godine transferirao u mađarski Videoton, najbolju momčad naših sjevernih susjeda koja je u Europi ovoga ljeta ispala od Partizana. Prethodno je Marić debitirao i za A reprezentaciju Hrvatske na China Cupu u siječnju, kada je Čačić u nacionalnu vrstu pozvao i Barišića, Baraća, Matasa i Peroševića. Nastupio je mladi napadač u dvobojima sa Čileom i Kinom, što mu također stoji u njegovom nogometnom CV-u. Kao tinejdžer Mirko je igrao za mlađe reprezentativne kategorije BiH, a onda se HNS pobrinuo da zaigra za U-21 selekciju Hrvatske. Skupio je 6 nastupa i pritom u dva navrata bio i strijelac.

Igrao protiv Bordeauxa i Partizana

Nova je osječka „špica“ u momčadi iz Szekesfehervara odradila 22 nastupa, uz 2 postignuta gola. Važno je napomenuti da je u mađarskom prvaku Mirko Marić nakratko zaigrao i u gostima kod Bordeauxa kojega je Videoton eliminirao u trećem pretkolu Europske lige. Participirao je i u oba susreta završnog kola kvalifikacija protiv beogradskog Partizana, kada je ulazio u drugom poluvremenu. Prednost su u napadu Videotona imali nekadašnji srpski reprezentativci Lazović i Šćepović, tako da je Marić odlučio ponovno promijeniti sredinu. Prema svim svojim igračkim karakteristikama, trebao bi zasigurno pomoći Osječanima s kojima je potpisao petogodišnji ugovor.