Dogovorom klubova, obojica će do ljeta iduće godine biti u novim sredinama, prvenstveno sa željom da što više igraju.

U subotu su se od svojih suigrača, barem na neko vrijeme, oprostila dva iskusna osječka prvotimca. Riječ je o Aljoši Vojnoviću i Milovanu Petrovikju koji će na jednogodišnju posudbu, dakle do ljeta 2018. Vojnović je prihvatio poziv pulske Istre 1961 koja je bila vrlo zainteresirana za njegove igračke usluge u borbi za očuvanjem prvoligaškoga statusa, dok će Petrovikj idućih desetak mjeseci provesti u redovima rumunjskog prvoligaša Sepsija. Podsjećamo, početkom tjedna ugovor s Bijelo-plavima je raskinuo Antonio Perošević  i potpisao za mađarsku Puskas Akademiju, klub koji je također u vlasništvu Lorinca Meszarosa.

Čudan osjećaj na oproštaju

Perošević je ponikao u Gradskom vrtu u kojem je igrao u proteklih sedam godina i ukupno zabilježio 144 nastupa za Osijek, postigavši pritom 38 pogodaka i po tom je učinku, otkako je hrvatske samostalnosti, treći klupski strijelac.

Vrlo mi je čudan osjećaj bio napustiti Osijek. Cijelu sam svoju karijeru u Gradskom vrtu, vjerovao sam da će doći dan kada ću se oprobati u inozemstvu, ali evo, kada je došao, baš sam nekako zbunjen. Stvarno je čudno bilo kada sam se opraštao. No, Osijek će u meni uvijek imati najvećeg navijača. Hvala Klubu i navijačima na svemu što su mi dali, a momčadi i treneru Zekiću želim svu sreću u nastavku sezone. Bilo je još nekih ponuda, ali kada se trener Puskas Akademije pozitivno izrazio o meni, dvojbi više nije bilo i s obzirom na blisku suradnju klubova. Vjerujem kako ću u Mađarskoj svojim igrama skrenuti pozornost na sebe i ostvariti još poneki transfer, rekao je Perošević na rastanku s Osječanima.

Prevladao sportski motiv

Kada je Aljoša Vojnović u pitanju, također je došlo do dogovora za koje obje strane smatraju da je dugoročno najbolje rješenje. Iskusni će veznjak, koji po potrebi može igrati i napadača, udovoljiti svom sportskom motivu kojega, kako sam kaže, nije zatomio.

Klub je prema meni bio vrlo korektan i nema tu nikakve zle krvi. Uostalom, ovo je posudba, na ljeto se vraćam u Osijek, pa ćemo vidjeti što će tada biti aktualno. Da smo se plasirali u skupinu Europske lige, ne bih se odlučio na odlazak jer bi tada dvadesetak igrača sigurno bilo u stalnom rotiranju u HNL-u, što je i do sada bio slučaj. No, ovako sam procijenio da mi je bolje prihvatiti poziv iz Pule, budući da je Istra 1961 zaista bila uporna preko svoga trenera Raić-Sudara u želji da me dovede. Osijeku uvijek želim sve najbolje, a navijačima veliko hvala jer nam je odnos uvijek bio savršen, ističe Vojnović.

Prihvatio ponudu iz Rumunjske

Milovan Petrovikj također ima važeći ugovor, ove je sezone odigrao nekoliko susreta, uglavnom prvenstvenih, a započeo je i onaj prvi dvoboj posljednjeg pretkola Europske lige, protiv bečke Austrije u Gradskom vrtu. Njega je tražio i dobio rumunjski prvoligaša Sepsi, također na jednogodišnju posudbu.

Svi mi želimo igrati, a na treneru je uvijek da izabere one za koje misli da će najviše pružiti. Nisam bio siguran da ću ikamo ići na posudbu, na kraju sam ipak prihvatio ponudu iz Rumunjske i pokušat ću se tamo što prije nametnuti i ustaliti u momčadi. Naravno da ću s velikim zanimanjem pratiti i sve utakmice Osijeka i poželjeti svojim kolegama i prijateljima puno sreće u svakom nastupu, zaključio je Petrovikj.