Predpočetnici i Početnici II potpuno su dominirali, pa su protivnike ostavili bez ikakvih izgleda.

Predpočetnici i Početnici II Nogometnog kluba Osijek imali su puno uspjeha na međunarodnom turniru u rumunjskom Temišvaru. Obje su kategorije osvojile prvo mjesto i bile vrlo uvjerljive, svaka u svojoj konkurenciji. Učenici Hrvoja Kurtovića, dječaci rođeni 2008. i mlađi odigrali su pet susreta i sve ih riješili u svoju korist. Prvo su svladali Juventus iz Temišvara s 3:1 (Ježić 2 i Gagulić), a potom su bili uvjerljivo bolji od Rescite rezultatom 7:0 (Mrkonjić 2, Gagulić, Korman, Čočaj, Matić i Ježić). U četvrtfinalnom ogledu s Ghirodom palo je čak 13 pogodaka, a na kraju je bilo 10:3 za Osijek (Gagulić 5, Ježić, Bertić, Čočaj, Ižaković i Mrkonjić).

Uslijedilo je polufinale protiv ASU Polija kojega su Bijelo-plavi pobijedili s 3:1 (Ježić, Čočaj i Ižaković) te u konačnici finalni dvoboj, ponovno s domaćim Juventusom. Naša je momčad tada bilo još uvjerljivija nego na startu i slavila s 5:0 (Gagulić i Ježić po 2 i Pejić). Iako se službeno nije birao najbolji igrač turnira, jasno je da je Matej Gagulić sa svojih devet golova dominirao u ovoj konkurenciji.

Superiorni u obje konkurencije

Zadovoljan je bio i trener naših Predpočetnika, nekadašnji osječki kapetan Hrvoje Kurtović:

Baš je bilo dobro! U svakoj smo utakmici bili dominantni i superiorniji u svemu u odnosu na protivnike koji su nas tamo dočekali. Drago mi je što smo se iskazali u takvom izdanju, a i domaćini su nam čestitali na odličnim utakmicama, pričao nam je Kurtović.

Puno je razloga za dobro raspoloženje imao i trener Početnika II, još jedan nekadašnji prvotimac Bijelo-plavih, Danijel Bogdan. I njegovi su učenici nadmoćno i superiorno osvojili prvo mjesto na istom turniru koji nosi naziv „Vest Cup“. Oni su na ovom natjecanju odigrali sedam utakmica i pritom postigli čak 37 golova, a primili samo tri!

Da, te su brojke zaista impozantne! Imali smo jake protivnike u aradskom Atleticu i domaćem Juventusu s kojim smo igrali na samome kraju turnira, ali smo i njih pobijedili. Bilo je jako dobro, rado ćemo se prisjećati ovog turnira, rekao je Bogdan.

Grgić postigao čak 12 pogodaka!

Njegova je momčad startala pobjedom nad Galaxyjem iz Temišvara od 5:0 (Grgić 3, Barić i Dević), a onda je uslijedila prava „kanonada“ protiv Politehnice koju su naši dječaci svladali čak sa 17:0 (Grgić i Dević po 3, Majdenić, Barić, Vučemilović-Šimunović, Kovačević i Rupčić po 2 i Begović). Nakon toga su Osječani bili bolji od Juventusa iz Temišvara sa 4:2 (Barić 3 i Damjanović). U četvrtom nastupu uslijedila je pobjeda nad Atleticom iz Arada s 2:1 (Grgić i Rupčić), a u posljednjem susretu u skupini svladana je Rescita 5:0 (Grgić i Vučemilović-Šimunović po 2 i Majdenić).

U polufinalu je Osijek nadjačao Dinamic iz Craiove s 3:0 (Grgić 2 i Rupčić), dok je u finalu bila najneizvjesnija utakmica u kojoj su Bijelo-plavi drugi puta pobijedili Juventus. Bilo je tada minimalnih, ali potpuno zasluženih 1:0, a strijelac je bio iznimno raspoloženi Ante Grgić koji je ukupno na ovom turniru postigao 12 pogodaka!