Pod vodstvom aktualnog izbornika, Osijek je u listopadu '95 Splićane svladao u pravoj nogometnoj ljepotici s 5:3.

Opet ćemo malo zaviriti u statistiku, u iščekivanju predstojećeg derbija između nogometaša Osijeka i Hajduka koji će u Gradskom vrtu biti odigran u subotu, 9. rujna od 19 sati. Osječani su svom rivalu iz Splita domaćini u HNL-u bili ukupno 38 puta i pritom su ostvarili 16 pobjeda, dok su Splićani slavili 13 puta, uz 9 neodlučenih utakmica.

Razlika postignutih i primljenih golova je 51:48 u korist našeg prvoligaša. Dakako, bilo je puno zanimljivih i vrlo neizvjesnih i uzbudljivih prvenstvenih ogleda između ova dva kluba u gradu na Dravi, a mnogi ljubitelji nogometa, posebice navijači Osijeka, zasigurno pamte onaj od 15. listopada 1995. kada je na osječkom stadionu bilo 5:3 za domaćina.

Pamić trostruki strijelac

Ima zasigurno onih koji ne znaju da je tada na klupi Bijelo-plavih bio aktualni hrvatski izbornik Ante Čačić. Osječani su te sezone igrali dopadljiv i efikasan nogomet, o čemu svjedoči i spomenuti susret koji je bio iznimno sadržajan. Poveli su domaći već u 2. minuti preko Pamića, isti je igrač povisio na 2:0 ('19), da bi Vukoja ('34) Osijeku donio i treći pogodak, nakon nešto više od pola sata igre. Pralija je uspio smanjiti u 44. minuti, međutim, do odlaska na odmor u strijelce se upisao i S. Vranješ, pa je na poluvremenu bilo vrlo uvjerljivih 4:1. Početkom nastavka Jurčec ('48) je vratio nadu gostima, Pralija je svojim drugim golom ('71) susret ipak učinio neizvjesnim, a onda je sve dvojbe oko pobjednika riješio iznimno raspoloženi Igor Pamić u 82. minuti.

Osječani su igrali u sastavu: Perić, Lulić, S. Vranješ, Beljan, Beširević, Ergović, Rupnik, Bičanić, Osmanagić ('72 Šimunec), Vukoja i Pamić. Hajduk je u toj utakmici nastupio u sastavu: Gabrić ('19 Stojkić), Vuica, V. Lalić, J. Bilić ('46 Božiković), Horvat, M. Meštrović, Pralija, I. Leko, Rapaić ('69. Mass Sarr), Jurčec i Vučko, a trener Splićana bio je Ivan Katalinić.