Zorana Zekića novinari su dočekali pljeskom, dajući do znanja što misle o igri Bijelo-plavih u derbiju.

Novinari sve češće Zorana Zekića dočekuju pljeskom na press konferencijama nakon dvoboja u Gradskom vrtu. Tako je bilo i poslije derbija s Hajdukom, što je bio najbolji pokazatelj na koji su način i izvjestitelji iz novinarske lože vidjeli i vrednovali igru Bijelo-plavih.

Moram reći da sam iscprljen kao i moji igrači, zaista je bila zahtjevna utakmica. Koliko mogu reći, ovako na „vruće“, mislim da smo bili apsolutno bolji protivnik. Dosta toga smo mogli riješiti prije, ali na kraju – nema ništa slađe nego zabiti za pobjedu u posljednjim sekundama. Mogu samo čestitati svojim igračima na velikom htijenju i borbenosti, a žao mi je što nismo u dosta situacija imali malo više mirnoće u zadnjem pasu jer bismo stvorili još i više izrazitih prigoda, iako ih jei ovako bilo puno. Jednom bih igraču posebno želio zahvaliti. To je Tomislav Šorša koji već duže vrijeme igra pod velikim bolovima i injekcijama. Tetive su mu u jako lošem stanju i to je još jedan primjer kako se bori za ovaj Klub, istaknuo je Zekić.

Hajradinović odličan u debiju

Svi su bili nepodijeljenog mišljenja da je Haris Hajradinović, ne samo zbog postignutog pogotka, pružio odličnu partiju u svom prvom nastupu za Osijek...

Da, odigrao je jako dobru utakmicu. Rekao sam i u najavi derbija da ima taj bosanski „štih“, vidi se da zna i da ima finu lijevu nogu. Dao nam je puno mirnoće u sredini terena, a kada se još malo uigra s novim suigračima, sigurno će biti još i bolji. Osim toga, Haris ima i nevjerojatnu energiju, tako da zaista možemo biti zadovoljni. Čestitam mu na odličnom debiju, prvom golu u HNL-u i želim da tako i nastavi. I poslije ovog susreta mi je jasno da imamo značajne rezerve koje još ne pokazujemo, neki igrači se moraju „resetirati“ jer ne pružaju ono što želim. Ne kažem da im je upitna želja, ali nisu na potrebnoj razini. Nadam se da će se što prije „probuditi“ i da će biti svi zdravi, pa će sve skupa izgledati i bolje od ovoga.

Zekić je do posljednjeg trenutka vjerovao u trijumf, kao i njegovi igrači. Sve se isplatilo u posljednjem napadu na utakmici:

Kada ti momčad propusti ovoliko prilika, naravno da razmišljaš hoće li uslijediti kazna. S druge strane, s obzirom na sve ono što su dečki pokazali na terenu, poslije onakve borbe, nismo željeli odustati od pobjede. I zaslužili da zabijemo za tri boda.

Boban se „resetirao“

Bitan je pomak u igri napadača Gabrijela Bobana koji je jedno vrijeme bio u drugom planu...

Prvo sam ga „ubijao“ s pričom, pa to nije upalilo. Potom sam ga malo „stavio na led“, a onda je shvatio neke stvari. Presudan je bio onaj njegov ulazak s klupe protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, tada je zapravo vidio da nije problem u ostatku momčadi, nego u njemu i da se mora trgnuti. Daj Bože da bude ovakav u sljedećim susretima.

Zekić je na kraju još nešto želio istaknuti, ohrabren onim što su Bijelo-plavi pokazali u derbiju:

Mislim da bi bio grijeh i idiotizam da sve ovo što smo pokazali u zadnja tri mjeseca na glup način uprskamo. Vinkovci nam se više ne smiju ponoviti! Može nam se dogoditi loš dan, ali pristup nikada ne smije biti upitan. Osobno vidim toliko dobrih stvari, da moram biti zadovoljan. Odlično se radi i na treninzima i samo tako trebamo nastaviti.

„I to je nogomet“, poručio Carrillo

Španjolac na klupi Hajduka Juan Carrillo nije mogao biti zadovoljan, budući da su Splićani ostali bez ijednog boda, kada su već pomislili da će susret završiti remijem.

Teška utakmica s dvije dobre momčadi. Prvo poluvrijeme Osijek je imao velike šanse, ali smo ih ipak dobro kontrolirali. U drugom smo brzo poveli i odmah napravili pogrešku. Nije nam se smjelo dogoditi da primimo gol u samoj završnici i izgubimo u zadnjoj minuti. Osijek je odigrao dobru akciju, a mi nismo bili dobro postavljeni u tim trenucima. No, to je nogomet, iz ove utakmice mogli smo nešto naučiti i sada se moramo okrenuti sljedećem protivniku i ne ponoviti pogreške koje smo ovdje učinili. Koliko nam nedostaje Vlašić? On je odličan nogometaš, ali više nije član Hajduka. Drago mi je da je debitirao za Everton, a ja sada razmišljam samo o igračima koje imam na raspolaganju.

Zašto ste isključeni u drugom poluvremenu, što ste rekli sucu?

Ne želim govoriti o suđenju, nikada to ne činim. Znam da im je posao težak, ali težak je i naš trenerski, rekao je Carrillo.