Novi mađarski prvoligaš nadigrao i svladao Osječane u provjeri koja će sigurno poslužiti treneru Beseku za jasniju percepciju igračkog kadra.

Nogometaši Osijeka odigrali su u Budimpešti kontrolnu utakmicu protiv novog mađarskog prvoligaša Vasasa. Domaćin je pobijedio s 2:0 (1:0) i u cjelini gledajući bio bolji protivnik jer je stvorio više izglednih prigoda za pogodak, a imao je i neiskorišteni jedanaesterac kod rezultata 0:0, kada se iskazao vratar Mikulić, obranivši udarac s bijele točke.

Osijek je u prvom poluvremenu igrao u sastavu: Mikulić, Matas, Lukić, Arsenić, Pavić, Kurtović, Radotić, Anić, Šorša, Grgić i Perošević. U nastavku utakmice zaigrali su još: Malenica, Ugarković, Maslać, Tomašević, Čuljak, Čakalić, Bekavac, Štrkalj i Aganspahić. Ovaj puta nisu nastupili L. Mihaljević, Mioč i Špoljarić koji su ostali na klupi.

Jasno je da trener Besek prvenstveno nastoji vidjeti mogućnosti svakog prvotimca, stoga ne treba biti previše kritičan nakon današnjeg poraza. No, isto tako je izvjesno da se Osijek dodatno treba pojačati do početka novog prvenstva kako bi izbjegao sve ono što smo gledali tijekom protekle dvije sezone. Na tom planu se i dalje radi i vjerujemo da će već početkom idućega tjedna još poneko novo ime „osvanuti“ u Gradskom vrtu.