Radotić i Čuljak iza sebe imaju puno utakmica, iskustvom se može pohvaliti i još uvijek mladi Maslać, dok je Špoljarić trenutno najbolji izdanak Škole nogometa.

U Gradskom vrtu su predstavljeni igrači koji su proteklih dana potpisali ugovore s našim prvoligašem. Tim je povodom održana i konferencija za novinare u VIP salonu osječkog stadiona, na kojoj su pred novinarima bili Tomislav Radotić, njegov imenjak Čuljak, Josip Špoljarić i Mario Maslać. Najstariji među njima, 33-godišnji Radotić je rekao kako je sretan što je ipak dobio prigodu zaigrati za Osijek što mu je, kao rođenom Osječaninu, davno bila želja...

-       Da, o tomu sam razmišljao i kao klinac, a i poslije, kada sam već zaigrao profesionalni nogomet. No, neke se želje ostvare i nešto kasnije, a meni je drago što sam dočekao i taj trenutak da potpišem za NK Osijek i zaigram u bijelo-plavom dresu. Nastojat ću, naravno, biti što bolji na terenu, nadajući se da će i momčad biti na zadovoljavajućoj razini, zaključio je bivši dugogodišnji prvotimac Cibalije i Splita. 

Tomo Čuljak je dobro poznat osječkoj publici jer je posljednjih šest mjeseci proveo u osječkim redovima. Doduše, u najboljem sastavu ustalio se tek u samom finišu sezone, ali je pokazao da se na njega s pravom može računati:

-       Bilo mi je drago čuti da me Klub ponovno želi iako se u onim prvim razgovorima baš i nismo našli. No, i tada sam rekao da bih bio najzadovoljniji karijeru nastaviti u Osijeku. Naravno da i sada tako mislim. Bilo je, doduše, još nekih opcija, ali je meni u ovoj sredini zaista bilo lijepo u proteklom razdoblju, pa sam se odlučio vratiti. Znam da je i gospodin Besek dobar trener, a mi iskusniji igrači moramo pomoći mlađima da stasaju i da svi zajedno napravimo ono što se od nas očekuje, pričao je Čuljak.

Mladi je Špoljarić (18) bio dugo vremena u središtu pozornosti  jer se znalo da je na meti engleskog Crystal Palacea i još nekih inozemnih klubova, ali i Hajduka i Rijeke. Mnogi su iskazali bojazan da bi mladi hrvatski reprezentativac mogao za vrlo male novce otići iz Gradskog vrta, ali se to, srećom, nije dogodilo. Konačno je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s matičnim klubom i sada očekuje povjerenje trenera i što veću minutažu:

-       Zahvaljujem se svojoj obitelji koja je uvijek uz mene, a nije bilo lako tijekom svih tih pregovora, upita, odlazaka na probu u Englesku... Meni je, ipak, najbolje u svom gradu i želim prvenstveno zaigrati za svoj klub, dokazati se u njemu, pred našim sjajnim navijačima koji su najbolji u Hrvatskoj! Bit će vremena u karijeri i za neki iskorak i bolju zaradu, ali mi je sada najvažnije igrati. Vjerujem da će mi trener, čiji mi se treninzi zaista sviđaju, dati šansu, a onda je na meni da je iskoristim. Sretan sam ovakvim raspletom situacije, ne preostaje mi ništa drugo nego se maksimalno posvetiti radu i nametnuti se stručnom stožeru, pričao je Špoljarić.

Mario Maslać ima 24 godine, a već je skupio 105 utakmica u srbijanskom prvenstvu, nastupajući za Borac iz Čačka u kojem je bio kapetan. Riječ je o vojvođanskom Hrvatu iz Novog Sada, visokom 190 centimetara koji bi trebao donijeti potrebnu stabilnost zadnjem redu Osječana, kao prava zamjena za Nevena Laštru. 

-       Bilo je nekih ponuda o kojima sam razmišljao, a na kraju sam došao u Osijek jer vjerujem ljudima koji su me pozvali da imaju dobar  projekt. Mislim da bih mogao pomoći ovom klubu čija mi je tradicija poznata, ali i klub meni u smislu onoga da jednog dana napravim i dobar transfer iz HNL-a. Svjestan sam što se od mene očekuje, ipak imam određenog iskustva bez obzira na godine. Doduše, malo znam o hrvatskom klupskom nogometu, pa tako i o svojim novim suigračima. U Čačku sam malo znao i o drugim srpskim klubovima, našalio se Maslać na predstavljanju novinarima.