Još jedan veliki uspjeh osječkog nogometa na međunarodnoj sceni.

Grad Alkmaar bio je domaćin Međunarodnim igrama mladih (International Children's Games - ICG), pioniri našeg prvoligaša koji su predstavljali Grad Osijek, otišli su na mala vrata prema Nizozemskoj.
Nakon što je naša delegacija stigla u Alkmaar, izvučene su skupine, a naša momčad igrala je u skupini s North Lanarkshire (Škotska), Innsbruck (Austrija) i Joure (Nizozemska). U sve tri utakmice uvjerljivo su slavili bijelo-plavi. Škoti su poraženi s 2:0, Innsbruck 3:1, a Joura je najteže stradala, konačni rezultat je bio čak 17:1.

U četvrtfinalu pionire je čekao susret s ekipom Leszno iz Poljske. Uslijedila je još jedna dobra igra i uvjerljliva pobjeda rezultatom 3:0. Prazne mreže naši igrači krenuli su prema polufinalu gdje su ih čekali "stari znanci" iz Austrije. Innsbruck i Osijek susreli su se već u skupinama, a bijelo-plavi su i ovoga puta bili uspješniji, ali tek nakon izvođenja jedanaesteraca. Innsbruck je pružio dostojan otpor, u konačnici, vodili su u dva navrata, ali pioniri su ih stizali i osigurali si jedanaesterce. U regularnom dijelu rezultat je bio 3:3. Osječani su na kraju slavili rezultatom 4:2, nakon izvođenja jedanaesteraca.

Veliko finale bilo je pred našim igračima gdje ih je čekala momčad Tralee iz Irske. Obzirom da se radilo o finalnoj utakmici, očekivala se nešto tvrđa i napetija utakmica, ali pioniri su izašli na teren odlučno i na kraju uvjerljivo slavili rezultatom 5:1. Strijelci u toj velikoj pobjedi bili su Dubravac s 3 pogotka te Vladić i Barišić s po jednim pogotkom.

NK Osijek i Grad Osijek ovom su pobjedom osvojili zlatnu medalju, ali ne samo na terenu već i izvan njega. Ova zlatna medalja na ovako velikom i važnom natjecanju velika je promocija našega kluba, ali i Grada Osijeka. Ponosni smo na naše igrače, Luku Dubrovića, Patrika Dubravca, Brunu Stupara, Juricu Barišića, Bornu Brekala, Adama Benića, Marka Vladića i Antonia Stupara. Uz igrače, našu delegaciju predvodili su treneri Ronald Grnja i Filip Šušnjara.

Igračima i trenerima želimo siguran i sretan povratak u naš grad i klub.