Nogometni klub Osijek u posljednje vrijeme broji jako pozitivne rezultate kada su u pitanju utakmice sa Zagrebom u Kranjčevićevoj ulici.

Nova sezona MaxTv prve lige donosi nam na svom otvaranju odmah utakmice dva kluba koji su vjerojatno najveće nepoznanice svima u prvenstvu. Zagreb koji zapravo nije mnogo toga izgubio u igračkom kadru, no otišla su im ipak dva vrlo značajna igrača, kapetan Jurendić te bočni igrač Štiglec te trener Kopić za kojeg mnogi kažu da je jedan od talentiranijih trenera u Hrvatskoj.

Osijek je na kraju prošle sezone napustilo čak 18 igrača, ali priključeni su mladi i potentni igrači uz tri iskusna igrača, Radotića, Čuljka te Lesjaka koji bi trebali davati mirnoću u igri bijelo-plavih. Jedno od najvećih pojačanja za sada je sigurno dovođenje trenera Beseka koji svojim stavom i pozitivnim razmišljanjem, načinom rada, jednostavno oduševljava. Nogometni klub Osijek također je napravio jedan veliki iskorak prema boljoj budućnosti potpisivanjem profesionalnih ugovora s velikim talentima Špoljarićem i Anićem te time dao jasno do znanja navijačima da želi graditi zanimljivu i jaku ekipu s domaćim dečkima u glavnim ulogama.

Sve te velike promjene zasigurno znače kako su bijelo-plavi velika nepoznanica svima, što bi naši nogometaši mogli iskoristiti odmah na startu prvenstva. Prošle sezone Zagreb i Osijek odigrali su četiri prvenstvene utakmice u kojima su bijelo-plavi bili pobjednici u sva četiri susreta (1:2, 1:0, 0:4,1:0), a posebno je uvjerljiva bila pobjeda 0:4 u Kranjčevićevoj ulici gdje je Aljoša Vojnović zabio kompletni, pravi hattrick (glavom, lijevom i desnom nogom).

U povijesti HNL-a Zagreb i Osijek odigrali su 59 utakmica u kojima je Osijek slavio 24 puta, Zagreb 19, a 16 utakmica odigrano je neodlučeno. Utakmice Zagreba i Osijeka bile su uvijek zanimljive s puno pogodaka, a mi smo za kraj izdvojili jednu iz sezone 2000/2001 gdje smo također prvenstvo otvorili utakmicom s Zagrebom i slavili rezultatom 4:3, iako se ta utakmica igrala u Osijeku, simbolika postoji jer Osijek je tada imao dobru ekipu koja je izborila Europu, a od ove sezone naš klub slaže jednu novu, poletniju ekipu s trenerom Besekom na čelu i želimo im da se povijest ponovi, za početak barem ova s pobjedom na startu prvenstva. Naprijed naši bijelo-plavi!