„Još smo mi daleko od igre koju želim ostvariti s Osijekom, ali su odgovornost i zajedništvo bili na visokoj razini“, poručio Dražen Besek.

Na konferenciji za novinare, po svršetku utakmice između Zagreba i Osijeka, svi su bili složni u zaključku da je bodove osvojila momčad koja je pokazali bolji nogomet. Osijek je, posebice u drugom poluvremenu, mogao rezultatski „dokrajčiti“ svoga domaćina, no i minimalna pobjeda od 1:0 za bijelo-plave ima veliku vrijednost na početku nove sezone, posebice jer je ostvarena u gostima, nakon brojnih odlazaka standardnih prvotimaca iz Gradskog  vrta. Trener Osječana Dražen Besek je pred novinarima izjavio: 

Naravno da mogu i moram biti zadovoljan pobjedom, no još uvijek sam daleko od onoga što želim kada je naša igra u pitanju. Hoćemo li biti pravi za tri, četiri mjeseca ili će nam stvaranje i sazrijevanje trajati još i duže, vidjet ćemo u idućem razdoblju, ali su do tada nužne i pobjede  na ovakav način, kao u Kranjčevićevoj. Znali smo kako Zagreb igra, bilo nam je jasno da će oni težiti posjedu lopte jer više godina igraju zajedno dok je naša momčad posve nova, još uvijek u traženju. Svjesno smo im prepustili inicijativu, ali nismo im dali previše prostora da se razmašu u zoni ispred našeg šesnaesterca.

S druge strane, mi smo dobro otvarali i probijali bokove, dolazili kvalitetno i iz sredine terena u završnicu te na takav način stvorili puno prilika. Na kraju je odlučio taj jedan gol, a i promašaji su sastavni dio nogometa iako je šteta što još poneki puta nismo poentirali. Ipak ne treba za tim previše žaliti jer nam se možda otvori u sljedećem kolu protiv Dinama... Čestitam doslovno svim igračima, i onima koji su bili na terenu i odradili ono što smo se dogovarali i uvježbavali pred ovu utakmicu, kao i onima koji su ostali na klupi jer su svi zajedno pokazali jednu odgovornost i zajedništvo u nastojanju da ostvarimo najviše što možemo

Svjestan je i Besek da će bodovi  u premijeri značajno pridonijeti i stvaranju pozitivnog ozračja u Klubu, kao i dizanju navijačke atmosfere u tjednu koji Osječanima donosi domaći dvoboj s prvakom Dinamom u Gradskom vrtu.

Sigurno je da nam je ovo trebalo jer smo tek četiri tjedna zajedno, još uvijek se upoznajemo. No, sigurno je da su igrači vrlo, vrlo brzo prihvatili što im je činiti za klub, naše navijače i grad Osijek u smislu bolje i uspješnije budućnosti kluba. Dali su sebe za ovu pobjedu i moram im čestitati. E sada, čvrsto moramo ostati na zemlji, odmah na sljedećem treningu nastaviti s ozbiljnim radom jer nema mjesta nikakvoj euforiji. Dobili smo utakmicu, potpuno zasluženo i to je za sve nas ohrabrenje, ali ne smijemo sada poletjeti u nebo, zaključio je Besek.

Dražen Madunović, trener u Zagrebovom stručnom stožeru, na press konferenciji je čestitao Osječanima na petoj uzastopnoj pobjedi nad „pjesnicima“:

Gosti su očito znali što žele i na koji način, moram priznati da su zaslužili bodove. Doduše, opet smo vidjeli scenarij kao i u našim prethodnim međusobnim ogledima. Prvo smo mi imali svoje sjajne šanse, preko Bobana i Medića, nismo ih iskoristili, a onda smo dobili gol iz prvog suparničkog udarca u okvir naših vratiju. U nastavku smo puno komplicirali, protok lopte nije bio brz, a iz naših pogrešaka Osijek nas je iskontrirao i stvarao šanse, pa smo mogli i uvjerljivije izgubiti. Ne bih rekao da imamo kompleks Osijeka, jednostavno nam se ponavljaju slične pogreške, a protivnik to vješto iskoristi i ja mu čestitam, istaknuo je Madunović. 

Foto: SportNews.hr