Trener Osijeka Dražen Besek ne želi se opterećivati protivnikom, nastojeći svojim igračima prenijeti sve ono što bi moglo biti korisno uoči nedjeljnog ogleda.

I ovoga petka u Gradskom vrtu je održana redovita konferencija za novinare na kojoj su se pred  izvjestiteljima koji prate klupske aktivnosti pojavili trener osječkog nogometnog prvoligaša Dražen Besek i jedan od najboljih igrača Tomislav Šorša. Dakako, obojica su odgovarala na pitanja uoči nadolazećeg ogleda s Dinamom (nedjelja u 19 sati), ne skrivajući želju da Osijek i u drugom prvenstvenom nastupu (n)ove sezone bude uspješan...

-       Imali smo dobru atmosferu cijeloga tjedna na treninzima, uvjetovanu pobjedom u Kranjčevićevoj, no moramo biti svjesni da samo dobrim radom i ozbiljnošću možemo držati kontinuitet forme, a da će onda rezultati doći kao plod takvoga pristupa. A što se Dinama tiče, to je uvijek opasan  protivnik bez obzira na njihove probleme. Stoga se ne opterećujem previše njima, pokušavam sve svoje misli usmjeriti na ono što mi možemo sprovesti na terenu, a to je da  budemo na visini zadatka. Želimo sebi i našim navijačima omogućiti zadovoljstvo, volio bih da oni budu ponosni na nas i vjerujem da će ih biti u većem broju u odnosu na pristalice Dinama koji će sigurno doći iz mnogih krajeva Slavonije, pa i šire. Očekujem, dakle, privrženost i lojalnost Osječana i Slavonaca svom klubu, NK Osijeku, poručio je Besek.

Kako se postaviti protiv objektivnog favorita i najbolje momčadi u Hrvatskoj, pitaju se ovih dana navijači našeg prvoligaša...

-       Moramo biti vrlo odgovorni i disciplinirani u izvršavanju taktičkih zadataka i držati visoku razinu koncentracije. Ako ćemo u tome biti uporni i dosljedni, onda imamo veliku šansu ostvariti pozitivan rezultat. Vidjet ćemo koliko ćemo imati prostora za kontru i polukontru, naravno da ćemo pri oduzimanju lopte protivniku nastojati što prije doći do situacija iz kojih bismo mogli opasnije zaprijetiti. No, to su situacije koje se ipak događaju na igralištu, teško je to predvidjeti prije same utakmice. Igru će pokušati diktirati obje momčadi, a tko će se nametnuti, vidjet ćemo na terenu. Naša je preokupacija da igramo odlučno i da se borimo za svaku loptu. Dobro poznajemo momčad Dinamo, no mi se orijentiramo na vlastitu izvjedbu i one zahtjeve koje ćemo htjeti ispuniti tijekom susreta.

Besek se ne opterećuje time kako će prvak izgledati i postaviti se u Gradskom vrtu nakon lošeg otvaranja sezone i na domaćoj i na europskoj sceni. Njemu je važno da  Osijek bude na zadovoljavajućoj razini...

-       Ne mogu utjecati na to kako će u susret ući naši protivnici i kakav će im pristup biti. Ne možemo očekivati pomoć s Dinamove strane da oni ne budu dovoljno motivirani, nego se zajedno s našim navijačima, udruženim snagama, postaviti tako da znamo što želimo i da to pokušamo ostvariti. Trebamo težiti obeshrabrivanju suparnika, da znaju od početka da se u Osijeku teško osvajaju bodovi. Koliko će im to teško biti i ovaj puta, ovisit će o nama.

Što se početne jedanaestorice tiče, Besek nije igrao „otvorenih karata“. Novinari mogu tek naslutiti s kojom će momčadi Osijek od prve minute krenuti na Dinamo, a upitno je hoće li za nastup biti spreman Antonio Perošević koji je i na jučerašnjem treningu osjetio „zatezanje“ u zadnjoj loži. Besek na ovu temu ističe:

-       Mislim da ne trebamo gledati kroz prizmu pojedinaca, nego prvenstveno moramo razmišljati kakvi ćemo biti u kolektivnom nastupu. Bitni su nam i oni igrači koji će ostati na klupi jer utakmica nosi svoje izazove i važno nam je imati spremne, odgovorne  i odlučne igrače u kadru. Treba bitri spreman i za jednu minutu, ako dobiješ priliku. Tako ćemo i u slučaju Peroševića vidjeti što je najbolje za našu momčad, pojasnio je trener bijelo-plavih.

Tomislav Šorša  će sigurno biti jedan od onih igrača Osijeka o čijem će učinku dosta toga ovisiti na terenu. On u prilično optimističnom raspoloženju dočekuje sutrašnji dvoboj:

-       Kada igrate s prvakom, onda nerijetko dajete i više od objektivnog maksimuma. Motivacija je, naravno, na najvišoj razini i mislim da možemo pružiti dobru partiju. Smatram da je ključ uspjeha u tome da budemo koncentrirani svih 90 minuta, takođar mislim da moramo biti i dovoljno hrabri da možemo očekivati nešto. Dinamo je sigurno najbolji u HNL-u, ali može se i njima napraviti dosta  problema. Posebno ako nam dugo ne zabiju pogodak, onda će naše šanse sigurno rasti do kraja dvoboja. Moram pohvaliti odličnu atmosferu koju imamo u svlačionici, ona je možda i najbolja do sada otkako sam u Klubu, radimo zaista dobro i pohvale idu na račun kompletnog stručnog  stožera, rekao je Šorša.