Osijek u Koprivnici otvara prilično tešku seriju prvenstvenih ogleda u kojima će gotovo  stalno biti u gostima.

Utakmicom u Koprivnici za nogometaše Osijeka počinje prilično zahtjevna serija u borbi za bodove. Nakon Slaven Belupa, Bijelo-plavi će gostovati u Zagrebu kod Rudeša, potom će biti domaćini Istri 1961, a onda im slijede dva uzastopna gostovanja i to kod Dinama i Rijeke. Dakle, u idućih pet dvoboja Osječani su čak četiri puta izvan svoga Gradskog vrta, pa je i stoga subotnji susret u Podravini vrlo bitan da bi se zadržao priključak s vodećima na tablici.

Osim toga, Koprivničani bez nekih većih najava iz svojih redova svakako nastoje pomrsiti računicu favoritima i kada je u pitanju borba za plasman u Europu, pa ih se u tom smislu treba smatrati konkurentima. I to je jedan od motiva da Osijek u izravnom dvoboju stekne značajniju bodovnu prednost.

Domaćinu nedostaje Ivanovski

Pisali smo već o tomu da je naš prvoligaš u zadnja dva nastupa na koprivničkom stadionu osvojio svih šest bodova, no isto tako se prisjećamo da se do tih pobjeda došlo vrlo teško. Upozorio je na tu činjenicu i trener Zoran Zekić, tako da vjerujemo da će njegovi izabranici od samoga početka ispunjavati ono što je dogovarano i planirano u samoj pripremi utakmice. Neke ozljede i viroze ne bi smjele ostaviti prevelikog traga jer Osijek ima širinu u tom smislu, u što smo se uvjerili više puta ove sezone, dok je momčad igrala na dva kolosijeka, domaćem i europskom.

Kod Slaven Belupa je svakako hendikep neigranje njihovog najboljeg srijelca Ivanovskog, međutim, trener Kopić ima i bez njega na raspolaganju dovoljno kvalitetan kadar da svakom suparniku stvori probleme. Iskustvo Blaževića, Pejića, Trebotića, Bouadle , Purića i drugih nikako se ne smije potcjenjivati. Znaju to u stručnom stožeru osječkog kluba, a i momčad se za ovaj ogled pripremala na način da će za pobjedu trebati uložiti i puno truda i prezentirati jednu od boljih partija što je Osijek, dakako, u  stanju.

Neće izostati ni navijačka podrška

U svim dosadašnjim utakmicama Bijelo-plavi su pogađali protivničke mreže, a to će biti potrebno učiniti i u subotu od 17 sati, da bi bodovi otplovili prema gradu na Dravi. Jasno je da će i obrana biti na iskušenjima, ali je važno već od starta pokazati ambiciju i odlučnost, onaj pobjednički gard koji i navijači vole. A njih će biti dosta na koprivničkom stadionu, kako bi dali svoju glasnu potporu osječkoj momčadi. I u tome je snaga našeg Kluba, ali i obveza više da se u svakom susretu pruži maksimum i traži put do pobjede.