Drugu utakmicu za redom Bijelo-plavi su suparničku mrežu zatresli doslovce u svom zadnjem napadu!

Jedno je nešto planirati prije utakmice, a nešto ipak sasvim drugo promišljati o njoj nakon posljednjeg sučevog zvižduka i realno vrednovati učinjeno. Imali su Osječani velika očekivanja uoči susreta protiv Slaven Belupa, jasno su ih iskazali i u medijskim najavama, poručivši da na ovom gostovanju idu na pobjedu. No, nakon ovih, vrlo zahtjevnih 90 i nešto više minuta -  svi ćemo zaključiti da je i bod itekako dobar i zadovoljavajući ishod. To je razumljivo već i zbog same činjenice da je poraz izbjegnut doslovce u posljednjim sekundama, što nas je umnogome podsjetilo na prethodni ogled s Hajdukom u Gradskom vrtu.Tada je Osijek, također na isteku sudačke nadoknade, osvojio sva tri boda, a sada je Škorićev pogodak Bijelo-plavima donio remi. Svi su u osječkim redovima mogli odahnuti kada je zamjenski kapetan našeg prvoligaša vrlo atraktivnim udarcem matirao Markovića neposredno prije nego li je sudac Bebek označio kraj susreta.

Domaćin se bolje prilagodio uvjetima

Vrlo bitnu ulogu u subotu je u Koprivnici imao težak teren. Prije same utakmice spustio se pljusak, travnjak je bio natopljen vodom i vidjelo se od samoga početka da će u takvim okolnostima biti jako teško razviti nekakvu kombinatornu igru na što su Osječani računali uoči puta u Podravinu. Ispalo je, međutim, da im je obilna kiša poremetila planove, da su se na takvom terenu slabije snalazili od svoga domaćina koji je bio u čvrstom bloku, čekajući svoje prigode uglavnom iz protunapada. Najbolju je, ipak, dočekao iz prekida, kada je Međimorec glavom poslao loptu u vratnicu. O tomu da su gosti lošije reagirali na otežane uvjete za igru najbolje svjedoči primljeni pogodak u 28. minuti, kada su olako loptu prepustili suparniku što je Vidović u konačnici iskoristio za lijep gol i vodstvo domaćina. Osijek je u tom razdoblju utakmice u dva navrata opasnije zaprijetio preko Hajradinovića, ali Zekić ipak nije mogao biti zadovoljan.

Malenica spašavao kada je bilo kritično

U drugi dio susreta naša je momčad krenula s uvjerenjem da može ne samo doći do izjednačenja, nego da je moguć i potpuni rezultatski preokret. Uostalom, takvom smo raspletu dvaput svjedočili prošle sezone kada su igrali isti protivnici, također u Koprivnici. Međutim, unatoč dominaciji i pritisku, dugo smo čekali na pravu šansu, onu stopostotnu. Ona se ukazala Mariću u 70. minuti, kada je imao „zicer“ nakon Škorićeve asistencije, ali je Marković uspio obraniti njegov udarac iz blizine. Doduše, ne možemo ne spomenuti i situaciju pred osječkim vratima iz 87. minute jer je tada Malenica sjajnom reakcijom sačuvao svoju mrežu kada je idealnu prigodu imao Goda. Da je tada domaći veznjak zatresao mrežu, sve bi bilo riješeno i Slaven Belupo bi potvrdio pobjedu. Ovako su Bijelo-plavi nastavljali pritiskati Koprivničance, tražeći pukotinu u njihovoj zgusnutoj obrani. I dočekali su svoj sretni trenutak u zadnjem napadu. Grezda je s desnog krila proigrao Ejupija koji je ubacio u sredinu, Telushi je pokušao izbiti glavom, ali se lopta spustila baš na volej prisebnom Škoriću čija je bravura gostima omogućila izjednačenje. I Kohorta je to proslavila zajedno s igračima, a navijačima treba odati priznanje za uporno i glasno navijanje od prve do posljednje minute.