Bijelo-plavi su u Senju ozbiljno pristupili utakmici i stoga je i rezultat na kraju vrlo uvjerljivih 6:0.

Nikakve probleme Osječani nisu dopustili u Senju i na pravi su način pokazali kako se favorit treba postaviti protiv nižerazrednog protivnika na njegovom terenu.  Od samoga je početka bilo jasno da Nehaj neće imati baš nikakvih izgleda, a na kraju je završilo s „pola tuceta“ u mreži domaćeg međužupanijskog ligaša.

Kada smo ovako ozbiljni i profesionalni, onda  je i rezultat visok. Dogovorili smo se prije susreta da već u početnih dvadesetak minuta maksimalno stisnemo „gas“ i stvorimo takav pritisak kojega Nehaj neće moći izdržati. Tako je i bilo, pa smo si olakšali posao za drugi dio susreta. Bilo je lijepih golova, moglo ih je biti još, a sada se već trebamo posvetiti idućem protivniku u Prvenstvu, rekao je Eros Grezda, koji je bio neuhvatljiv za obranu Senjana.

Marić trostruki strijelac

Golovima se iskazao Mirko Marić koji je ovaj puta igrao od početka utakmice, a maksimalnu je minutažu iskoristio za tri svoja pogotka.

Naravno da nama napadačima svaki gol znači, ali je sigurno od toga važnije da nam momčad igra dobro i uspješno. Teren je bio mekan, ali srećom nije bilo vode na njemu, tako da smo mogli odigrati normalno, stalno napadajući i stvarajući šanse. Lijepo je zabiti toliko pogodaka, pritom ne mislim samo na svoj učinak, nego na rezultat i činjenicu da je on mogao biti još uvjerljiviji s obzirom na sve šanse koje smo imali. Treba sada pobijediti Rudeša u Zagrebu, opravdati i tamo ulogu favorita, iako je jasno da će dvoboj s njima biti sasvim drugačiji od ovoga kojega smo relativno lako riješili, istaknuo je Marić.

Dodajmo na kraju da će Osijek u osmini finala igrati u gostima protiv Zadra, a termin bi trebao biti 25. listopada.