Utakmica u Kranjčevićevoj počinje u 18 sati, a Bijelo-plavi imaju samo jednu želju – osvojiti sva tri boda.

Najavljujući utakmicu s Rudešom ovoga ponedjeljka (18 sati), moramo se vratiti na sam početak sezone, na dvoboj prvog kola državnog prvenstva, kada su Osijek i ova zagrebačka momčad prvi puta u povijesti odmjerili snage. I nije nam taj ogled ostao u lijepom sjećanju jer su Osječani već na startu ispustili dva boda na domaćem terenu, budući da je bilo neriješeno 1:1.

I zaključili smo nakon tih 90 minuta kako se Rudeš, bez obzira na činjenicu da Bijelo-plavi nisu imali svoj dan, predstavio u prilično kvalitetnom izdanju. Stoga smo i ovaj uvod iskoristili da bismo upozorili kako u našem ligaškom natjecanju nema utakmica i protivnika za koje bi se moglo reći da će to biti rutinski odrađen posao...

Svaki je bod vrlo bitan

Upozoravao je Zoran Zekić proteklog tjedna da mu momčad nakon odlične igre i pobjede nad Hajdukom nije na onoj razini, na kojoj bi on to želio. Doduše, u Koprivnici je bilo teško igrati zbog uvjeta na terenu, pa je i ta okolnost utjecala na slabiji nastup i remi s „Farmaceutima“, dok se u Kupu lako prošlo nižerazredni Nehaj. No, trener želi maksimalno mobilizirati svoje igrače i traži od njih da dobre igre i pristup kakav su imali većim dijelom ove sezone, posebno u europskim nastupima i derbijima u HNL-u, puno češće ponavljaju igrajući za (uvijek važne) prvenstvene bodove.

U tom kontekstu gledamo i na današnji ogled u Kranjčevićevoj koji je iz više razloga bitan za Osječane. Pobjeda bi potvrdila Zekićeve riječi da ni on na klupi nema nikakvog straha kada su mu igrači maksimalno angažirani i drže se dogovora što se tiče taktičke odgovornosti i postavljenih zadataka. Osim toga, Osijek bi se punim pogotkom približio Dinamu i Rijeci koji nisu proteklog vikenda svladali Istru, odnosno Slaven Belupo, ali i preskočio Hajduk nakon njegova splitskog remija s Lokomotivom.

Nije to više isti Rudeš...

Rudeš se, dakle, mora shvatiti najozbiljnije. I nije to više ona momčad koju smo tijekom srpnja gledali u Gradskom vrtu. Njihov kormilar Inaki Alonso je u međuvremenu dobio puno iskusnih igrača koje sada može koristiti, pa su mu na raspolaganju i neka poznata lica iz HNL-a poput Mesarića, Budimira, Havojića, kao i našeg nekadašnjeg prvotimca Karla Lulića. Osim toga, ne treba zaboraviti da je Rudeš filijala španjolskog Alavesa, pa su angažirani i Španjolci Segado, Entrena, Rivas... Sve to ukazuje na činjenicu da domaćin može biti vrlo neugodan, ako mu se dopusti da se razmaše ili je možda bolje napisati – ukoliko ga se na pravi način i na vrijeme ne primiri. Stoga je vrlo važno agresivno i odlučno ući u ovaj susret, od samoga početka naglasiti želju za pobjedom, kako bi problema na vjerojatno teškom terenu u Kranjčevićevoj bilo što manje...