Zagrebačka je momčad i ovaj puta vodila, a Osječani su izjednačili u drugom poluvremenu.

Na drugom uzastopnom gostovanju Osječani su ponovno odigrali neriješeno 1:1, baš kao i prije osam dana u Koprivnici. Opet je domaćin prvi došao u vodstvo, a Bijelo-plavi su baš kao i protiv Slaven Belupa uspjeli doći do izjednačenja, samo što ovaj puta pogodak nisu postigli u sudačkoj nadoknadi vremena, nego dosta ranije. Mogli su gosti i do pobjede u posljednjim minutama, no greda je spasila Rudeš i zapaženog vratara Picaka. Zoran Zekić je nakon utakmice izjavio:

Ne znam ni sam što bih rekao, nakon ovakve utakmice. Činjenica je da smo dobro odigrali uvodnih 15-ak minuta, imali smo tri situacije u kojima je domaći vratar zaslužan što nismo poveli, a onda nam se dogodi onakav pogodak. Imamo loptu u posjedu, prepustimo je protivniku i pretrčavamo se dok protivnički igrač pedesetak metara vuče loptu prema našim vratima i „spaja“ desnog beka, a mi ostanemo bez ikakve reakcije. Opet smo morali „vijati“ rezultat baš kao u Koprivnici, uspjeli smo izjednačiti, iskoristiti jednu od svojih prigoda, u završnici smo imali lijepe šanse i za pobjedu, na kraju i tu Bočkajevu gredu, ali nam se nije posrećilo da preokrenemo rezutat.

Još se čeka na iskorak

Očitovalo se kod Zekića nezadovoljstvo spoznajom da mu momčad nije osvojila i preostala dva boda s kojima bi preskočila Hajduk i izbila na treće mjesto:

S nekim stvarima se očito moramo pomiriti. Još nismo u mogućnosti napraviti taj potrebni iskorak, iskoristiti neke druge rezultate koji su nam išli u prilog. To nam je bila želja uoči susreta, računali smo na sva tri boda, došli smo u Zagreb s tim ciljem, međutim, nosimo samo pola plijena. U zadnje vrijeme nemamo čovjeka koji bi nešto napravio i presudio u našu korist na individualnu kvalitetu. Ono što mene brine je spoznaja da u tom pritisku prema protivničkim vratima moramo mijenjati i sustav u 3-5-2 i nekim „divljanjem“ tražiti prilike za pogodak jer nam je protok lopte u igri spor, akcije nedorečene, pa moramo biti sretni što nismo doživjeli poraz, iako smo mogli i do pobjede.

Alonso: Rezultat je realan

Trener Rudeša Inaki Alonso bio je na kraju zadovoljan igrom svoje momčadi koja ni drugi puta ove sezone nije izgubila od Osijeka:

Dobro smo se držali, a u prvom poluvremenu mogu reći i da smo kontrolirali igru i došli do prednosti koju ipak nismo zadržali. Loše smo reagirali kod primljenog pogotka, no opet nam se ukazala šansa za novo vodstvo i šteta je što Turčin nije bio prisebniji u toj mat-poziciji. Osijek nam je stvorio pritisak u završnici, imali smo u samome finišu i malo sreće, ali mislim da je rezultat na kraju ipak realan.