Osječani su u mjestu kraj Orašja dočekani vrlo srdačno i gostoljubivo, uz pravu pučku veselicu!

Osječki je nogometni prvoligaš gostovao u Tolisi, mjestu nedaleko Orašja u bosanskoj Posavini. Prijateljska utakmica je odigrana u povodu 70. obljetnice županijskog ligaša NK Sloga na vrlo dobrom terenu i pred fino ispunjenom tribinom maloga stadiona. Rezultat nam, dakako, nije bio primaran, stoga ga i ne spominjemo, nego nam je puno važnije da smo uz Savu naišli na srdačne i gostoljubive domaćine koji su se istinski razveselili dolasku europskog Osijeka u njihovu sredinu.

Oko štanda NK Osijek okupio se veći broj djevojčica i dječaka koji su sudjelovali i u nagradnoj igri žongliranja, a najuspješniji su dobili i poklone. Svakako treba spomenuti da su Posavci po svršetku susreta organizirali pravu pučku veselicu u sklopu svoga jubileja, na kojoj su nastupili i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Kralj Tomislav“ koje u Tolisi djeluje već punih 90 godina!

Dres za Matu Neretljaka

Osječani su darivali čelnike NK Sloga prigodnim poklonima, a iskoristili smo priliku i pokloniti dres s brojem 27 našem nekadašnjem igraču Mati Neretljaku koji nas je također dočekao u svom kraju. Bila je to prigoda za evociranje brojnih uspomena iz vremena kada je Mato s puno uspjeha nosio bijelo-plavi dres. Domaćin se, inače, potrudio da se u svemu osjećamo ugodno, a lijepo je bilo čuti i s koliko su pozornosti pratili nastupe našeg prvoligaša u kvalifikacijama Europske lige. Nama je, pak, drago što iz Posavine imamo sve više igrača u Školi nogometa, a jedan među njima, Mihael Kuprešak je i aktualni kadetski reprezentativac Hrvatske u selekciji U-17.