Strijelci za Bijelo-plave bili su Rajić, Talys i Bubalo, a Osječani su po svemu zaslužili sva tri boda.

Momčad Osijeka II odigrala je odličnu utakmicu u derbiju 6. kola Treće HNL Istok protiv Marsonije u Slavonskom Brodu! Osječani su na vrlo teškom gostovanju potpuno zasluženo slavili s 3:1 jer su pokazali više od svoga domaćina, a postigli su i tri vrlo lijepa, atraktivna pogotka. Već u 10. minuti Žaper je imao „zicer“ na asistenciju Rajića, međutim, lopta je okrznula vratnicu.

U još boljoj prigodi bio je Ripić u 32. minuti, kada je domaći vratar Memović odlično intervenirao. Svoju nadmoć i bolju igru Bijelo-plavi su materijalizirali prekrasnim golom Rajića u samoj završnici prvog poluvremena, u 44. minuti. Osječki je veznjak dugo vukao loptu paralelno s linijom šesnaesterca i onda vrlo snažnim i preciznim udarcem pogodio sam desni kut! Bio je to rezultat prvog dijela u kojem su gosti zaslužili i uvjerljiviju prednost od minimalne s kojom su otišli na odmor.

Talys rastužio Brođane

U drugom dijelu Brođani su pokušali agresivnijom i poduzetnijom igrom razbiti protivnički ritam i ozbiljnije priprijetiti Kukiću. Jedan od zasigurno bitnijih detalja utakmice dogodio je su 65. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen igrač Marsonije Mirković. No, s igračem manje domaća je momčad djelovala opasnije nego kada su na terenu bili brojčano izjednačeni s Osječanima. Stoga je u 68. minuti uslijedilo izjednačenje. Iskusni Sivrić je iskoristio neodlučnost Osijekove zadnje linije, došao do lopte prije vratara Kukića i pogodio mrežu za 1:1.

Ipak, završnica susreta ponovno je prošla u znaku gostujućeg sastava. U 83. minuti Talys je ponovio Rajićev potez iz prvog poluvremena. S dvadesetak metara je silovito odapeo po lopti koja je neobranjivo završila u desnom gornjem kutu. Bio je to pravi eurogol za novo vodstvo Osijeka II. I onda, u samome finišu dvoboja, Skenderovi izabranici postižu i treći pogodak iz kontranapada. Mišković je idealno asistirao Bubalu koji je ostao sam u kaznenom prostoru i mirno i vrlo precizno naciljao lijevi gornji kut za konačnih 3:1. Potpuno zasluženi trijumf Bijelo-plavih u derbiju 6. kola!