I tijekom gostovanja Osijeka u Tolisi prisjetili smo se pogotka kojega je bivši osječki stoper postigao praškoj Slaviji.

Još ćemo se ponekom rečenicom osvrnuti na ovotjedno gostovanje kod županijskog ligaša BiH, Sloge u Tolisi. Među našim vrlo srdačnim domaćinima bio je i bivši igrač Osijeka Mato Neretljak kojemu smo poklonili dres s brojem 27, kojega je nosio tijekom dvogodišnjeg boravka u Gradskom vrtu. Neretljak je svoju najbolju partiju u redovima Bijelo-plavih definitivno pružio u prvoj utakmici 3. kola ondašnjeg Kupa UEFA, kada su Osječani na svom stadionu, pred 16.000 gledatelja, svladali prašku Slaviju s 2:0. Bilo je to 23. studenoga 2000. godine.

Nezadrživim prodorom do egzekucije

Visoki je osječki stoper svladao gostujućeg vratara u 82. minuti za konačnih 2:0, a prethodno je strijelac bio Turković. Neretljak je od centra krenuo u nezadrživ prodor prema gostujućem kaznenom prostoru, a kada je u njega ušao, poput pravog napadača je matirao vratara Černyja. I toga smo se prisjetili u razgovoru s bivšim hrvatskim reprezentativcem, koji je čak deset igračkih godina proveo na azijskom kontinentu, osam u Južnoj Koreji i dvije u Japanu.