Jarnijevi izabranici bili su bolji od Japana i Australije, a dvaput ih je svladala selekcija domaćina.

Dva su mlada nogometaša Osijeka s U-19 reprezentacijom Hrvatske bila u Dohi, glavnom gradu Katara, gdje je ova nacionalna vrsta sudjelovala na međunarodnom turniru. Riječ je o Bruni Iviću i Filipu Lišniću koji inače nastupaju za Osijek II u Trećoj HNL Istok. Hrvatska je u Dohi odigrala ukupno četiri utakmice i pritom je ostvarila polovičan učinak od dvije pobjede i dva poraza. Na startu je naša selekcija igrala s Japanom i slavila rezultatom 3:2.

U tom susretu Ivić je bio strijelac prvog pogotka te je ubilježio asistenciju za treći. I u drugom nastupu iazbranici Roberta Jarnija ostvarili su pobjedu. Bilo je to protiv Australije 2:0, tako da je Hrvatska već u tom dvoboju osigurala plasman u finale. Stoga je posljednji susret u skupini, odigran protiv Katara, bio bez posebne natjecateljske draži, a domaćin je pobijedio s 1:0. Isti su se protivnici susreli i u finalnom ogledu uz istovjetni ishod na kraju utakmice. U tom završnom dvoboju Ivić je igrao svih 90 minuta, dok je Lišnić ušao s klupe.

Dobre provjere uoči kvalifikacija

Bruno Ivić je, osim u trećem, rezultatski nebitnom susretu, svaki puta bio u početnoj jedanaestorici na mjestu stopera. Njegovi su dojmovi iz Dohe i više nego pozitivni:

Oni tamo imaju vrhunske uvjete za nogomet, sjajne terene i sve je što se toga tiče fenomenalno. Suvišno je i pričati o tome kako grad izgleda jer čovjek ne zna gdje bi se prvo okrenuo i što bi fotografirao. Jedino je prevruće za moj ukus, ali smo se i na to naviknuli. Mislim da smo na turniru ostavili sasvim dobar dojam jer treba znati da za Katar nastupa veliki broj stranaca već u mlađim dobnim kategorijama. Mislim da su nam utakmice koje smo tamo odigrali poslužile kao dobra provjera uoči skorašnjih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, rekao je Ivić.