Hrvatska na domaćem terenu nije uspjela svladati Finsku koja je do izjednačujućih 1:1 stigla u završnim minutama.

Naša nacionalna vrsta nije uspjela na Rujevici svladali borbenu, ali ipak samo prosječnu selekciju Finske, pa je Hrvatska ispustila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini. U Rijeci je to bilo slabo izdanje, tako da se protiv dobro organizirane gostujuće obrane rijetko dolazilo u izglednije situacije za pogodak, bez obzira na neupitnu individualnu kvalitetu naših igrača. Međutim, osim Modrića koji je i ovaj puta bio najbolji pojedinac u hrvatskim redovima, teško je izdvojiti još nekoga, za koga bismo mogli reći da mu je bio uz bok i opasnije prijetio.

Nedostajalo kreacije i odlučnosti

Nedostajalo je ideje i kreacije, pa i odlučnosti da se protivnika agresivnijom igrom i presingom već na njegovoj polovici natjera na poneku pogrešku, ako se već na drugačiji način nije moglo ugroziti njihova vratara. Sve je izgledalo stihijski, a u momčad se uvukla i nesigurnost, pa se golovi sve češće primaju u samoj završnici, u posljednjim minutama utakmice. Finci su pritisnuli u finišu, a naši se igrači povukli čuvajući minimalo vodstvo i uslijedila je kazna. I sada iščekujemo sam kraj kvalifikacija i ogled s Ukrajinom u Kijevu. Činjenica je da će ta utakmica odlučivati o drugom mjestu u skupini koje vodi u izlučne kvalifikacije.

Islanđani uvjerljivi u Turskoj

Island je u gostima kod Turske pokazao i moć i učinkovitost, pa je slavio s uvjerljivih 3:0, a gledajući izvješće s tog susreta uvjerili smo se da je njegova pobjeda čak mogla biti izražena i sa više pogodaka u mreži domaćina. Turci su, dakle, otpali iz utrke, dok je Ukrajina obavila svoj dio posla trijumfom kod ipak nemoćne reprezentacije Kosova. Islanđani su preuzeli vodstvo na ljestvici, sada imaju dva boda prednosti ispred Hrvatske i domaći dvoboj s Kosovarima. Gotovo je iluzorno očekivati da će iznimno motivirani sjevernjaci, koji igraju u najboljoj formi od svih u našoj skupini, propustiti idealnu prigodu za izravan proboj u Rusiju. Ukrajincima će za drugo mjesto trebati pun pogodak protiv Hrvatske u Kijevu što će dodatno otežati zadatak našoj selekciji. Ipak, i bod s Ukrajincima zadržao bi nas na drugoj poziciji i ostavio mogućnost plasmana na SP, pa se nadamo takvom ishodu.