Osječani su prvi trijumf u HNL-u na maksimirskom stadionu ostvarili u sezoni 2000./2001.

Neke pobjede Nogometnog kluba Osijek u borbi za bodove posebno ostaju u sjećanju naših navijača. Jedna od njih svakako je trijumf protiv Dinama u Maksimiru, ostvaren 9. listopada 2000. godine. Tada su Osječani prvi puta osvojili sva tri boda na gostovanju kod višestrukog prvaka Hrvatske u HNL-u, a rezultat je bio 0:1. Damir Vuica bio je strijelac tog povijesnog pogotka, kojega je postigao u 65. minuti.

U tom susretu isključen je bivši hrvatski reprezentativac Igor Bišćan, a u završnici susreta i Osijek je ostao bez jednog igrača, budući da je drugi žuti karton dobio Mario Prišć. Zanimljivo je da je šibenski sudac Ante Kulušić (današnji povjerenik za suđenje Prve HNL) s klupe odstranio i trenera Bijelo-plavih Stanka Mršić koji je, vjerojatno, i rekorder po broju isključenja među hrvatskim nogometnim stručnjacima…

Jedna od najzrelijih utakmica

Na Maksimiru je spomenuti dvoboj pratilo nešto više od 2.000 gledatelja, a Osječani su odigrali jednu od svojih najzrelijih utakmica i zaslužili pun pogodak. Domaćin nije uspio razviti svoju igru, a Mršićeva je momčad bila vrlo dobro posložena i kompaktna na svakom dijelu terena, od obrane do napada. Osijek je tada igrao u sastavu: Malovan, Beljan, Vuica, Neretljak, R. Grnja, Prišć, Gašpar, Beširević, Bjelica (od 80' Balatinac), Turković (od 75' M. Vuka) i Mitu (od 85' Brkić). Za Dinamo su igrali: Butina, Pilipović, Sedloski, Bosnar, Mikić, Krznar (od 38' Polovanec), Bišćan, J. Leko, Mujčin, Balaban (66' Bazina) i Šokota (od 55' Alexandre). Na klupi Modrih bio je Marijan Vlak.