U našem Klubu očekuju da će Savez, zapravo, vratiti nacionalnu vrstu u Gradski vrt.

Hrvatski nogometni savez mora donijeti odluku gdje će, na kojem stadionu, naša nacionalna momčad ugostiti svoga protivnika (izvlačenje je 17. listopada) u izlučnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. U medijima se provlači da će izbor HNS-a biti Maksimir, no u Nogometnom klubu Osijek vjeruju kako će Savez ispraviti ono što je nedavno učinio…

Očekujemo da se reprezentacija zapravo vrati u Osijek nakon što je, zbog poznatih okolnosti, susret s Fincima prebačen na riječku Rujevicu. Nismo tada radili nikakav presing niti dizali galamu, podredivši sve interesima nacionalne vrste. No, u međuvremenu smo sredili travnjak, uložili pritom značajna sredstva, postavili smo i novi semafor i zaista više nema nikakvog razloga da ne dobijemo domaćinstvo u izlučnim kvalifikacijama, ističe direktor osječkog prvoligaša Igor Galić.

Više nema prepreka

Galić nimalo ne dvoji da bi Gradski vrt po svakom pitanju bio spreman za tako važan sportski događaj:

Kako nema prepreka u bilo kojem smislu, očekujemo od Saveza upravo takvu odluku – da mi dobijemo domaćinstvo! Rekao bih da je logično da jedino u Osijeku, što se navijačkog ozračja tiče, može biti odigrana tako važna utakmica, s obzirom na sve ono što su pokazala dosadašnja iskustva na svim stadionima u HNL-u, na kojima je igrala Hrvatska, poručio je direktor Bijelo-plavih.