Dinamo nema niti jedan poraz, no Osječani na ogled s liderom dolaze sa željom da oni na kraju budu zadovoljniji.

Osijek u subotu navečer, od 19 sati, gostuje kod vodeće momčadi na tablici, zagrebačkog Dinama. Svakako je riječ o derbiju 12. kola Hrvatski telekom Prve lige i najzanimljivijem ogledu ove prvenstvene runde. Modri jedini još nisu doživjeli poraz ove sezone, u 11 dosad odigranih utakmica ostvarili su devet pobjeda uz dva remija, dok su Bijelo-plavi na diobi trećeg i četvrtog mjesta s Hajdukom, osvojivši 20 bodova.

U onom ljetnom dvoboju istih protivnika, odigranom u Gradskom vrtu, rezultat je bio neriješen 1:1, a ostao je ponajprije svima u sjećanju po tomu što je Zoran Zekić na travnjak poslao gotovo posve novu jedanaestoricu u odnosu na europske oglede koji su tada bili aktualni. Strijelac za Osječane bio je Grgić, dok je izjednačenje Dinamu donio Moro, a to je bio i najrealniji ishod toga dvoboja.

Bodovi koji dvostruko vrijede

Iako se o Dinamu uglavnom piše i govori da baš i nije u nekoj formi, da ne ostavlja uvjerljiv dojam, ipak je u ulozi lidera i ne ispušta čelnu poziciju. Što se Osijeka tiče, Zekićeva je momčad najbolje partije uglavnom pružala u najjačim utakmicama, računajući i Europu i HNL. Bilo bi dobro da se to dogodi i ovaj puta, budući da svaki bod ima svoju vrijednost, a kada se bodovi osvajaju protiv konkurenata iz vrha ljestvice, onda praktički dvostruko vrijede.

Naš je prvoligaš lani slavio u Maksimiru, golom Kneževića već na samome početku utakmice, dok je u svom drugom prošlosezonskom nastupu protiv Dinama na njegovom terenu poražen u samoj završnici dvoboja koji je završio rezultatom 2:1 iako su gosti, pogotkom Baraća, imali vodstvo od 1:0 na poluvremenu. No, u drugom dijelu prvo je Pavičić uspio izjednačiti, da bi Lešković, bivši i grač Osijeka, donio pobjedu domaćinu u 84. minuti.

Zabiti i ovaj puta

Iako Osječani nikako ne uspjevaju u posljednje vrijeme kompletirati redove i suprotstaviti svojim protivnicima objektivno najjaču jedanaestoricu, nema susreta u kojem Bijelo-plavi ne vide i ne traže mogućnost pozitivnog rezultata, pa će tako biti i ovaj puta u Maksimiru. Osječani su svima zatresli mrežu, vjerujući da će tako biti i u novom iskušenju protiv višestrukog prvaka.

Tijekom protekle prvenstvene stanke, Zekić je pojačano radio na nekim stvarima i deteljima u igri za koje misli da bi i u Zagrebu mogli biti ključni, a na igračima je da to pokušaju sprovesti u djelo u predstojećih 90 minuta. Optimizma i dobrog raspoloženja ne nedostaje, tako da se nadamo kvalitetnoj prezentaciji našeg Osijeka, na razini onih najboljih izdanja s europske scene. U tom slučaju smo sigurni da ni rezultat neće izostati.