Županijski drugoligaš ima novoizgrađeni stadion s natkrivenom tribinom i rasvjetom te kvalitetan teren.

Ugodno su svi u redovima našeg prvoligaša bili iznenađeni dolaskom u Grabovac, na odigravanje prijateljske utakmice u povodu 85. obljetnice igranja nogometa u tom baranjskom mjestu. Zatekli smo novi sportski objekt, izgrađen značajnim doprinosom mještana prije dvije godine, a postavljena je i odgovarajuća rasvjeta, pa je drugi dio susreta odigran pod reflektorima. Moramo pohvaliti i prateću infrastrukturu, uređene svlačionice i klupske prostorije, a i travnjak je u vrlo dobrom stanju. Stoga će ga Bijelo-plavi zasigurno ponekad koristiti i za neke svoje aktivnosti, uostalom, dogovoreno je da se posljednji trening uoči puta u Rijeku odradi upravo u Grabovcu.

Frano Dušić izveo početni udarac

Vratari Osijeka Marijan Antolović i Marko Malenica zajedno su primili osam golova, ali su branili za domaćina dok je na vratima Osječana bio domaći „portir“ Aleksandar Brumen. Na malim, natkrivenim tribinama i oko terena okupilo se gotovo dvadesetak posto cjelokupne populacije ovoga mjesta koje broji oko 800 stanovnika.

Načelnik Općine Čeminac dr. Zlatko Pinjuh sa svojim se suradnicima potrudio da se gosti u svakom trenutku osjećaju ugodno, a podijeljena su i priznanja zaslužnima za izgradnju malog i funkcionalnog stadiona te uspješno djelovanje tamošnjeg nogometnog kluba koji je trenutno vodeći u Drugoj županijskoj ligi Beli Manastir. Početni udarac simbolično je izveo fizioterapeut našeg prvoligaša Frano Dušić, unuk pokojnog Franje Dušića – Teteca koji je zadužio HNK Grabovac, pa je novoizgrađeni objekt i dobio ime po njemu.

Radmila Dadić najbolja u žongliranju

Volonteri NK Osijek i ovaj puta su se pobrinuli za upis novih članova u Bijelo-plavi navijački klub, podijelili smo kao i obično dosta klupskih suvenira i rekvizita, a nije izostala ni uobičajena igra „Žongliraj i osvoji“ u poluvremenu utakmice. Daleko najbolja pritom je bila Radmila Dadić iz Kneževih Vinograda, što i ne čudi budući da trenira i igra u ŽNK Osijek. Poslije susreta uslijedilo je ugodno druženje s domaćinima, dakako uz večeru i tamburaše. Razmijenjeni su i klupski pokloni, a Osječani su, osim lopti, Baranjcima darivali i uramljeni dres našeg Kluba za uspomenu na ovaj prijateljski dvoboj u Grabovcu.