Zekić vjeruje kako njegova momčad može i protiv aktualnog prvaka države biti na vrlo visokoj razini.

Dan uoči puta u Rijeku, trener našeg prvoligaša Zoran Zekić stigao je na redovitu konferenciju za novinare. Na početku se osvrnuo na uspješan nastup Kekove momčadi u Europskoj ligi koji je bio uvertira za derbi koji nam slijedi u HNL-u.

Prvo bih želio čestitati Riječanima na odličnoj igri u Beču i zasluženoj pobjedi nad Austrijom. I u najavi te utakmice sam govorio da je Rijeka bolja momčad i to sinoć potvrdilo. Prema tomu, jasno je da nas na Rujevici očekuje vrlo zahtjevna zadaća koju čekamo vrlo motivirani. Poznato je da ne možemo računati na Barišića, Šoršu i kartoniranog Lopu, ali mislim da smo se već naviknuli na izostanke. Rujevica je do sada bila vrlo neugodna za nas i nadam se da u tom smislu možemo nešto promijeniti, izjavio je Zekić.

Brže, hrabrije i odlučnije

Aktualni prvak Hrvatske po svemu zaslužuje respekt, to je uostalom i normalno. No, Osijek želi ponoviti izdanje iz Maksimira, ako je moguće i uz još bolji rezultat na kraju…

Toliko puta smo već igrali protiv Rijeke, znamo njezine kvalitete i jednostavno se moramo naučiti nositi sa time. Mislim da u ovoj utakmici moramo biti puno kompaktniji i čvršći nego u prijašnjim ogledima s Rijekom s kojima nikako nisam mogao biti zadovoljan. Znači da ćemo morati reagirati brže, hrabrije prilikom posjeda lopte i više se kretati, tražeći svoje šanse. Bez toga teško možemo računati na uspjeh, posebice jer je teren tamo puno brži od ovoga na kojemu mi treniramo. To je Rijekina prednost u odnosu na sve ostale momčadi u HNL-u.

Svaki susret nosi isti ulog

Rijeka je na Rujevici do sada pobjeđivala Bijelo-plave, pa su novinari pitali Zekića ima li sada neki poseban motiv da se takva tradicija prekine?

Meni je osobno motiv uvijek isti i ne radim razliku između suparnika. Bodovi jednako vrijede i protiv Rudeša, Cibalije, Istre ili Rijeke, prema tome tako i dočekujem ovaj derbi, nadajući se da će on to zaista i biti. Sigurno je da će atmosfera na tribinama biti „nabrijana“, očekujem pune tribine i nadam se da to moje igrače neće sputavati, nego dodatno motivirati. Rijeka se, pobjedom u Beču, napunila samopouzdanjem i znam da će i protiv nas biti na 100 posto, međutim, to očekujem i od svoje momčadi.

Odužiti se i navijačima

Na riječkom stadionu Osječane će opet bodriti njihova vjerna Kohorta, a bit će još naših sugrađana koji najavljuju dolazak na derbi…

Najgore mi je kada ih dolazimo pozdraviti nakon nekog poraza, a prevalili su tolike kilometre da bi nas došli bodriti. To mi je tako ružan osjećaj i nadam se da ga u nedjelju navečer neću imati. Želim da napokon budemo pravi na Rujevici, bez obzira na krajnji ishod susreta. Kada smo na takvoj razini, onda smo protiv svih dobri i svima smo opasni. Gledajući Rijeku vidimo da su, recimo, i protiv Rudeša i sada s Austrijom praktički iskoristili svaku svoju šansu. E sada, zašto je to tako, sigurno ne može biti slučajno. Oni su meni i dalje najkompaktniji u Ligi, unatoč odlascima nekih igrača opet imaju vrlo kvalitetnu momčad jer su doveli prava pojačanja. Ne sumnjam da će utakmica u nedjelju biti vrlo zanimljiva.