Zadrani su trećeligaš, no ne smije ih se olako shvatiti, pa je nužno imati naglašeno ozbiljan pristup.

Uvijek kada najavljujemo utakmice u Kupu Hrvatske napominjemo kako je potrebno biti oprezan bez obzira na rejting i snagu protivnika, pa i onda kada prvoligaš igra s nižerazrednim protivnikom. Naš će Osijek u osmini finala odmjeriti snage s trećeligašem Zadrom u njegovim Stanovima i nije upitna nemjerljiva razlika u kvaliteti, no i u takvim okolnostima u susret se mora ući naglašeno ozbiljno i angažirano.

Pisali smo na isti način i uoči onih, uvjerljivih 6:0 na startu ovoga natjecanja, kada su Bijelo-plavi igrali s Nehajem u Senju. Izvjesno je kako će ove srijede osječka momčad imati težu zadaću. Zadranima nitko ne može oduzeti nadu i želju da pruže što jači otpor i namuče Zekićeve izabranike, potajno se nadajući i senzaciji. Na Osječanima je da potvrde i opravdaju ulogu velikog favorita i preskoče i ovu prepreku na putu prema četvrtfinalu.

Prošli dalje bez postignutog gola!

Zadar je prethodno eliminirao Slavoniju u Požegi, rezultatom 2:1, a zanimljivost s te utakmice je u spoznaji da su sva tri pogotka postigli – domaći nogometaši! Osim što su jednom pogodili suparničku mrežu, uspjeli su zabiti i dva autogola i to preko istog igrača! U redovima Zadrana i dalje nastupaju neki prilično iskusni pojedinci koji su u Stanovima bili u onim prvoligaškim danima, pa i o tomu treba povesti računa. Vidjet ćemo kakav će sastav Zekić izvesti na travnjak i koga će eventualno odmarati i pokušati sačuvati za idući prvenstveni dvoboj s Lokomotivom.

No, to je zapravo i manje važno jer cijelo vrijeme govorimo o tomu da Osijek ima široku igračku lepezu i da pojedinci iz pričuve čekaju svoju priliku da bi se možda i ozbiljnije nametnuli stručnom stožeru. Prvenstveno treba proći među osam najboljih u Kupu, to je svakako prioritet, a i važno je nastaviti seriju dobrih igara, nadovezujući se na uvjerljive nastupe u prethodnim derbijima s Dinamom i Rijekom.