Zekić je spomenuo propušteni jedanaesterac Zadrana kod 0:1, a u drugom dijelu su gosti zabili tri pogotka.

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić bio je cijelo vrijeme boravka u Zadru okružen nekadašnjim suigračima s kojima je prije 15-ak godina dijelio svlačionicu u Stanovima. Prije početka susreta uručen mu je i poklon domaćina, a nakon utakmice osječki je kormilar zahvalio Zadranima na lijepom dočeku.

Zaista sam se osjećao ugodno. Stekao sam dojam kao da sam šest ili sedam godina proveo u Zadru, koliko ljudi je zvalo na piće ili večeru. Što se same igre tiče, inzistirao sam na ozbiljnosti kako nam se ne bi dogodilo ništa neplanirano. Nakon što smo poveli, imali smo lošije razdoblje uz dekoncentraciju, pa je Zadar mogao izjednačiti iz jedanaesterca kojega je imao. Da je Župan tada zabio za 1:1, sigurno bi domaćin dobio dodatnu energiju i vjerojatno bismo se puno više mučili do kraja utakmice. U drugom poluvremenu opet je bilo važno što prije zabiti za 2:0, potom više nije bilo nikakve dvojbe i samo je ostalo pitanje konačnog ishoda. Zadranima želim puno sreće i uspjeha u Trećoj ligi, da već u sljedećem kolu osvoje bodove u Unešiću i približe se momčadima iz gornjeg dijela tablice te u nastavku krenu u borbu za povratak među drugoligaše. Žao mi je što nije bilo i nešto više gledatelja u Stanovima, no mi ćemo se potruditi da svojim igrama i rezultatima u svakoj sredini budemo mamac ljubiteljima nogometa, rekao je Zekić.

Burčul poželio sreću Osječanima

Leopold Burčul, trener nogometaša Zadra, bio je zadovoljan što je njegova momčad imala priliku igrati s Osječanima u Kupu Hrvatske.

Osijek je legitimni kandidat za prvaka Hrvatske i lijepo ga je bilo ugostiti na našem stadionu. Vidjeli ste kako je Zekićeva momčad prošla Maksimir i Rijeku, nama je čast što smo joj se mogli suprostaviti barem u prvom poluvremenu. Imali smo taj neiskorišteni penal, a kada je protivnik poveo s 2:0 bilo je vidljivo da smo se raspali u igri i više nismo mogli ni u čemu parirati. Na kraju su gosti mogli još uvjerljivije pobjedi, ali sam ja i prije susreta rekao da je nama puno važnije gostovanje idućeg vikenda kod Zagore. Osječanima želim puno sreće u nastavku kup-natjecanja i u HNL-u.